Noul Guvern, despre „risipa și problemele” din Sănătate. Premierul Orban: Nu sunt bani de salarii

La preluarea mandatului, noul ministru al Sănătății a scos șa iveală că acest sector, care este unul prioritar, se regăsește într-o situație veșnic precară.

„Întotdeauna ne vom lupta pentru mai mulți bani în sănătate. Sărăcia este greu de manageriat, dar odată ce avem un buget suficient vom putea avea pretenții și mai mari. Sănătatea este un domeniu prioritar care este într-o situație veșnic precară. Va fi un mandat scurt. Vom încerca să prioritizăm acțiunile principale. Să menținem funcționarea normală a programelor în curs. Nu vrem să creăm confuzie în rândul tinerilor. Așa că susținem organizarea examenului de rezidențiat pe 8 decembrie. Am deschis un diolog cu reprezentanții studenților și le respectăm dorința de a păstra data de 8 decembrie Nu vrem să schimbăm regulile în timpul jocului”, a declarat Victor Costache, noul ministru la Sănătății.

Premierul Ludovic Orban l-a asigurat pe ministrul Sănătății că a vorbit deja cu ministrul Finanțelor. „Fiți liniștit, domnule ministru, că deja am vorbit cu ministrul Finanțelor”, a transmis Ludovic Orban.

Ludovic Orban a scos și el în lumină că, în acest moment, nu sunt bani pentru plata salariilor, dar că situația va fi rezolvată într-un fel sau altul.

„Ministerul Sănătății trebuie să își refacă capacitatea administrativă. Să înceteze să mai fie o frână prin avize blocate cu anii.  Rezultatul la rectificarea bugetară va fi o evaluare a necesităților care vor fi identificare. Cert e ca nu sunt bani suficienți pentru a încheia anul. Nu sunt bani de salarii”, a spus primul-ministru Ludovic Orban.

”Oamenii trebuie să simtă că sănătatea este un domeniu prioritar pentru noul Guvern, iar acest lucru se va vedea în zilele următoare, prin decizii în interesul pacienților și al medicilor”, a precizat și vicepremierul Raluca Turcan.

Recommended For You

About the Author: REDACTIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *