Ignorat, apoi „pasat” de Primărie la Mediu, iar apoi la Poliția Locală. Un sătmărean nu mai face față gunoaielor aruncate în fața casei sale

Incompetența firmei de salubrizare este deja cunoscută în Satu Mare, dar nici Primăria nu pare foarte interesată de problemele cetățenilor plătitori de taxe și impozite. Sesizările cetățenilor sunt ba „pasate”, ba ignorate…mai puțin rezolvate.

Mormane de gunoaie sunt aruncate la cimitirul Amațului, în capătul străzii Ciprian Porumbescu, chiar în fața casei unui sătmărean, sătul să fie ignorat de către autoritățile locale.

De mai bine de un an, sătmăreanul Andrei Buzaș, a încercat să-și rezolve problema apelând la primărie în primul rând, în a cărei subordine se află cimitirul, fără succes însă. A fost „pasat” mai departe Mediu, iar Garda de Mediu la Poliția Locală. Atât la Mediu, cât și la poliție, acesta a făcut numeroase sesizări, dar fără nicio rezolvare până acum.

”Dacă eu aș avea terenul meu privat și ar fi situația pe care o întâlnesc aici, primăria ar veni să-mi dea amendă, dar așa, ei nu se autosesizează. Chiar și poliția a spus că e dezastru ce e aici și să trec peste bun simț și să le fac poze celor care aruncă, chiar dacă se supără. Pe vecini nu îi deranjează, ei vin și aruncă aici, dar eu fiind fața în față, văzând  mizeriile, am și copii mici, nu îmi place să se joace în mizerii”, a mărturisit bărbatul.

Cimitirul nu are un loc anume în care se pot arunca gunoaiele, iar cele trei pubele aflate lângă cimitir sunt neîncăpătoare pentru cantitatea de gunoaie aruncate din cimitir sau aduse de la casele oamenilor, în special în această perioadă, de după luminații.

Mai mult, bărbatul susține că cimitirul nu îndeplinește normele legale, neavând un gard, așa cum este normal.

”Cimitirul nu îndeplinește normele legale și nu este împrejmuit. O altă problemă, cimitirul s-a extins mai mult decât i s-a permis din perspectivă legală, sunt mai multe probleme la mijloc. Inclusiv pe cale juridică vreau să acționez pentru că nu mai suport”.

După ce ultima dată a apelat la Poliția Locală, aceștia l-au sfătuit să adune semnături de la mai mulți vecini pentru ca primăria să se sesizeze sau să-și surprindă în fapt vecinii, iar apoi să-i sesizeze pe ei, care să vină cu amenzi.

Pe de altă parte, bărbatul spune că replica celor care locuiesc în zonă este aceeași: nu au unde să arunce mizeriile…și le dă dreptate. Cimitirul este mare și are doar 3 pubele destinate gunoiului.

Mai mult, oamenii aruncă gunoaiele noaptea, atunci când nu pot fi prinși în fapt. În fața casei sale, oamenii aruncă de la haine, gresie și faianță, la moloz și frunze, povestește chiar bărbatul.

De asemenea, acesta a povestit că se simte neîndreptățit pentru că plătește, la fel ca toată lumea, taxe și impozite.

Mai rău este că nici nu are dreptul de a interveni pe spațiu public pentru a curăța zona, în timp ce sesizările îi sunt în continuare ignorate de către toată lumea.

Recommended For You

About the Author: REDACTIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *