VIDEO. Alegeri prezidențiale. Remus Ștefureac, directorul INSCOP: ”Teoria unei înțelegeri ascunse între PNL și PSD e fantasmagorică!”

0

În contextul alegerilor prezidențiale și, mai ales, al rezultatelor care au scos USR din turul II, au apărut în spațiul public diverse teorii…ale conspirației.

Directorul institutului  de sondare a opiniei publice, INSCOP, Remus Ștefureac, răspunde unor astfel de acuze dinspre USR , lansate de Andrei Caramitru, care a susținut pe pagina personală de socializare că liberalii au făcut ”un blat cumplit” și au transferat voturi către Viorica Dăncilă, în județele Arad și Alba . Astfel, susține Caramitru, unul dintre consilierii lui Dan Barna, ar fi crescut șansele lui Iohannis de a intra în turul II.

”În județul Arad, de exemplu, la alegerile europarlamentare PSD a avut un scor aprox de 17%, Viorica Dăncilă are 6 luni mai târziu cam același scor de 17%. În județul Alba, aceeași realitate. Scorul de la europarlamentare pentru PSD este identic cu scorul de la prezidențiale al Vioricăi Dăncilă. Prin urmare, această teorie nu se confirmă. Acolo unde PNL și-ar fi permis să facă așa ceva, nu se regăsește la nivelul cifrelor. O asemenea teorie cred că e fantasmagorică, a declarat Remus Ştefureac, director INSCOP Research.

Întreaga argumentație a lui Remus Ștefureac, în clipul video de mai jos…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.