Bărbat din Negrești-Oaș, ucis cu mai multe focuri de armă în Indonezia

Pe 9 noiembrie, în Jakarta, Indonezia, un bărbat din județul Satu Mare a fost ucis cu mai multe focuri de armă. Vasile Solomes a fost împuşcat în cap de agenţii care încercau să îl reţină pe el şi un alt român. „L-au împuşcat ca pe un câine!”, spune al doilea român arestat la Jakarta.

Potrivit site-ului Cancan, poliția indoneziană a intervenit în forță, pentru a prinde doi infractori urmăriți pentru furt din ATM-uri prin metoda skimming.  Arestarea a avut loc sâmbătă, 9 noiembrie, în dreptul unui bancomat de pe o stradă din Jakarta, în timp ce se pregăteau să scoată bani fraudulos din ATM. Poliţia indoneziană a susţinut o conferinţă de presă în care a explicat cum s-a ajuns la uciderea românului.

Conform informațiilor transmise de polițiștii care au anchetat acest caz, în octombrie și noiembrie 2019 au existat mai multe plângeri conform cărora, prin metoda skimming, au fost atacate conturile a 17 persoane.

„Pornind de la un raport bancar, au fost înregistrate 17 reclamații ale unor clienți care s-au plâns că au fost victime ale unor fraude.”, a declarat șeful Direcției Relații Publice a Poliției Jakarta, comisarul Argo Yuwono. În urma cercetărilor desfășurate, s-a stabilit că infractorii erau doi români.

Reprezentanții poliției susțin că Vasile S. s-a opus arestării, încercând să sustragă arma unui polițist. Conform altor surse mass-media indoneziene, Vasile S. a reușit să sustragă arma polițistului, ceea ce a dus la riposta polițiștilor prezenți. Sursele oficiale transmit că oamenii legii au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare, Vasile fiind împușcat în cap. A fost transportat la spitalul Fatmawati, numai că medicii nu au mai putut face nimic pentru salvarea lui.

Vasile S. era din Negreşti Oaş, iar Cristea e din Craiova, aşa cum scrie Cancan. Acesta din urmă a şi transmis, prin intermediul unui apropiat, că de fapt Vasile a fost executat de agenţii care-i arestaseră. Vasile nu a încercat să sustragă arma vreunui polițist. Fiind surprins în flagrant în fața bancomatului, nu s-a opus arestării, susţine Cristea. „Doar a vociferat”, spune apropiatul acestuia, iar polițiștii au tras în el și l-au ucis „ca pe un câine”.

Presa indoneziană mai scrie că suma pe care cei doi au sustras-o din bancomate până în momentul arestării e de aproximativ 9.000 de euro. Cristea riscă acum 20 de ani de închisoare.

Surse: Cancan & Observator Tv.
Foto: Observator

Recommended For You

About the Author: REDACTIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *