Așa se dezvoltă Clujul! Emil Boc le-a cerut oficialilor europeni sprijin pentru proiectele orașului, la Bruxelles

0

Emil Boc, edilul municipiului Cluj, se află la Bruxelles în această perioadă pentru a susține proiectele de dezvoltare ale orașului. Acesta a avut o întâlnire cu Mariya Gabriel, Comisar European pentru Inovare și Tineret și cu alți primari din Uniunea Europeană.

Principalele teme ale întâlnirii cu comisarul european pentru Inovare și tineret au constituit fondurile europene pentru inovare, educație, dezvoltare regională, startup-uri si crearea de hub-uri alternative de inovare în orașele europene care nu sunt capitale ale tarilor europene au constituit principalele teme ale întâlnirii cu comisarul european pentru Inovare si tineret.

Boc a semnat European Startup Cities Declaration / Declarația orașelor care încurajează startup-urile. Astfel, alaturi de Malaga și Valencia (Spania), Varna și Celopech (Bulgaria), Galway (Irlanda) Aveiro și Braga (Portugalia), Lyon (Franța), si Heraklion (Grecia), Cluj-Napoca este de azi pe lista primelor orașe care își asumă inițierea unor parteneriate între eco-sisteme de inovare europene pentru a crea sinergii între programele de inovare și cele pe fonduri structurale. Scopul este acela de a diminua disparitățile regionale în materie de dezvoltare și inovare și, de asemenea, nimeni să nu mai fie obligat sa își părăsească orașul, regiunea sau țara din motive economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.