Elevii vor avea mai puține discipline în școli

0

Noul ministru al Educației, Monica Anisie, a anunțat că planurile cadru pentru gimnaziu și liceu se vor schimba. ”Nu e vorba de tăiat ore, e vorba de tăiat discipline”, a declarat ministrul Educației la Europa FM.

Noile planuri-cadru trebuie “să fie construite din perspectiva a ceea ce un elev poate duce, nu din perspectiva a ceea ce profesorul ar trebui să aibă“, a spus ministrul Anisie.

Ce se va întâmpla cu profesorii cărora le va fi tăiat numărul de ore? Monica Anisie a declarat că ”ne gândim și la profesorii care vor rămâne fără catedră, dacă nu mai există disciplina respectivă în planul – cadru.

„De ce avem atâtea materii?” Cred că răspunsul ar trebui să-l gândim împreună și cu institutul de științe ale Educației, și cu partenerii noștri, sindicatele, partenerii de dialog, pentru că acum trei ani de zile a mai fost experimentat momentul în care s-au regândit planurile-cadru pentru gimnaziu (…). E vorba de regândit modul în care disciplinele s-ar putea preda. Că nu e vorba de tăiat ore, ci de tăiat descipline”, a mai declarat noul ministru la Educației.

În legătură cu manualele școlare de clasa a VII a, care nu au ajuns încă în școli, ministrul a declarat că a semnat deja ordinul de aprobare și ca manualele să ajungă cât mai curând pe băncile elevilor.

Trebuie ca profesorul să construiască, alături de elevi, lucruri care să le fie de folos.  Nu profesor nu trebuie să ceară de la elev numai să memoreze, numai să știe o anumită formulă, ci să ci să știe pentru ce îi trebuie acea formulă, pentru ce trebuie să învețe o limbă străină, pentru ce să citească un anumit roman. Adică tot timpul să îi construiești un viitor și că toate aceste informații îl formează pe el ca om, a completat Monica Anisie.

Parlamentul a votat, în octombrie, un proiect prin care scad numărul de ore la gimnaziu și la liceu. Elevii din învățământul primar vor avea 20 de ore pe săptămână (față de 20/22 în prezent), iar elevii de gimnanziu vor avea 25, față de 26-34 ore pe săptămână și cei de liceu, vor avea 30 de ore pe săptămână.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.