Klaus Iohannis transmite că nu va exista nicio dezbatere între el și Viorica Dăncilă

0

Turul doi al alegerilor prezidențiale din 2019 va avea loc fără o dezbatere între candidații Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă.

În timp ce liderii PSD cer insistent o confruntare față-n față între Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis, liberalii consideră că o întâlnire între cei doi nu ar aduce nimic în plus, având în vedere că ambii candidați sunt foarte cunoscuți.

Șeful statului va participa doar la discuții cu alegătorii, așa cum a declarat zilele acestea.

Dezbaterile au fost cerute insistent de societatea civilă înainte de primul tur, dezbaterile dintre candidați aproape au lipsit, iar la cele câteva încercări nu au participat candidații care merg din turul II. Klaus Iohannis consideră că invitațiile celor de la PSD la o astfel de confruntare sunt doar o manevră.

”Nu poate exista însă nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile. Nu poate fi niciun schimb de idei cu reprezentanta unui PSD nereformat, care a călcat în picioare statul de drept, care a vrut ca România să deraieze de la parcursul său european doar pentru beneficiul unei clici de infractori. Vorbim de candidata unui partid care acum mimează democrația, după ce a sfidat sistematic valorile și principiile democratice, care i-a umilit pe români, care s-a făcut scut în fața corupților și penalilor în toți acești ani. Nu trebuie să uităm nicio clipă cine este PSD și care este pericolul pe care îl reprezintă pentru viitorul României, oricât ar vrea acum să fugă de responsabilitate și să încerce să ne dezbine prin tot soiul de tertipuri!

Vreau să fie foarte clar: voi dialoga direct în perioada următoare cu cetățenii, cu jurnaliștii, cu societatea civilă, voi continua să merg prin țară, să mă întâlnesc cu oamenii și voi explica tuturor care este proiectul meu. România normală devine realitate doar prin solidaritate și unitate, cu susținerea majorității românilor”, a scris Iohannis pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.