File din istoria cărții – proiect pentru susținerea educației și a accesului la cultură, la Biblioteca Județeană

0

File din istoria cărții – un proiect pentru susținerea educației și a accesului la cultură.

Biblioteca Județeană Satu Mare și Colegiul Național „Ioan Slavici” Satu Mare organizează joi, 14 noiembrie, cu începere de la ora 09:00, la Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr”, o nouă activitate subscrisă Anului Cărții în România, denumită „File din istoria cărții”.
Parte a unei serii de proiecte și activități propuse a se desfășura în cadrul parteneriatului de colaborare dintre cele două instituții – „Conexiuni educative” – în anul școlar 2019–2020, activitatea „File din istoria cărții” este în măsură să contribuie la creșterea nivelului de educație și cultură generală a elevilor și să promoveze documentele care aparțin fondului de patrimoniu și de carte rară pe care le deține Biblioteca Județeană Satu Mare.
Activitatea va reuni o prelegere susținută de către cercetătoarea, expert în bibliofilie, dr. Marta Cordea, urmată de o expoziție tematică de carte ce ilustrează cele mai importante momente din istoria scrisului, a tiparului și a cărții.

Incursiunea va continua cu o vizită documentară la Secția Fond de patrimoniu, Carte rară, Cercetare, Conservare – locul în care  sunt păstrate și valorificate prin studii și cercetări de specialitate comorile de neprețuit ale colecțiilor speciale sătmărene.

Alături de bibliotecarii Marta Cordea, Liliana Costea și Viorica Bodea, vor fi prezenți elevii din clasa a XI-a, profil pedagogic, îndrumați de doamna prof. Adriana Gruia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.