Satu Mare, beneficiar al debirocratizării realizată de Ministrul Boloș la nivelul Programului Operațional Infrastructură Mare

0

Guvernul PNL a dat, la începutul săptămânii, o Hotărâre de Guvern, prin care a simplificat elaborarea și aprobarea cererilor de finanțare pentru proiectele majore de dezvoltare a infrastructurii de apă și canalizare.

Ministerul Fondurilor Europene a precizat următoarele, printr-un comunicat, dat publicității, luni:

Această măsură a fost necesară pentru accelerarea aprobării proiectelor majore de către Comisia Europeană, precum și pentru asigurarea unui portofoliu de proiecte care să contribuie la atingerea obiectivelor de dezvoltare a României, respectiv accesul la servicii de alimentare cu apă și canalizare”.

Unul dintre beneficiarii acestei măsuri a Guvernului PNL este județul Satu Mare, care a obținut finanțare pentru proiectul ” Planul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Satu Mare – regiunea Nord-Vest, în perioada 2014-2020”.

”Vreau să îi mulțumesc domnului ministru pentru faptul că, spre deosebire de guvernul anterior, care timp de trei ani a tot amânat materializarea proiectului, dânsul a reușit, în doar două săptămâni, să înlăture toate obstacolele birocratice și să semneze acest contract foarte important pentru noi. Domnul ministru a dat dovadă și acum de profesionalism, la fel ca acum trei ani, când, în calitate de secretar de stat, a reușit să elucideze problemele legate de drumul de ocolire a municipiului Satu Mare”, a declarat Pataki Csaba, Președintele CJ Satu Mare.

Proiectul are valoarea de 1.202.948.260,70 de lei, care prevede realizarea rețelei de apă și canalizare în 34 de unități administrative ale județului – este vorba de 435 km, rețea de apă și 580 km, canalizare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.