Viorica Dăncilă: Luni voi fi preşedintele României. Ce a răspuns când a fost întrebată dacă Dragnea e un om bun sau rău

0
Premierul Viorica Dancila si liderul PSD, Liviu Dragnea participa, sambata, 10 martie 2018, la Sala Palatului din Capitala, la Congresului Extraordinar al Partidului Social Democrat (PSD), in cadrul caruia vor fi alesi presedintele executiv, vicepresedintii si secretarul general. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Nici Viorica Dăncilă nu a vrut să se lase mai prejos și, după modelul președintelui, a organizat în aceeași seară în care șeful statului a stabilit o întâlnire cu jurnaliștii, o conferință de presă.

Viorica Dăncilă, candidatul PSD la prezidențiale a afirmat, marţi seară, că luni va fi desemnată preşedintele României.

“Cred în victoria binelui în faţa răului”, a spus ea. Dăncilă a fost întrebată, în conferinţa de presă de marţi seară, dacă îşi va depune mandatul în caz că nu va deveni preşedintele României. “Luni voi fi preşedintele României. Cred în victoria binelui în faţa răului. Cred că românii vor alege un preşedinte al tuturor”, a transmis Dăncilă.

De asemenea, prezidențiabila Dăncilă, afirmă că îşi asumă istoria partidului, cu lucruri bune şi rele.

“Ne asumăm istoria partidului şi lucrurile bune şi rele, învăţăm să nu repetăm greşelile liderilor noştri. Dragnea a avut şi lucruri bune şi lucruri rele. Să nu uităm programul de guvernare şi câştigarea alegerilor cu un procent foarte mare”, a spus Dăncilă.

Întrebată dacă l-ar graţia pe Liviu Dragnea, ea a afirmat: “Nu voi graţia pe nimeni acuzat de fapte de corupţie, fapte de viol, fapte de violenţă. Singura excepţie pe care o voi face va fi legat de o mamă care a făcut un lucru minor şi e aşteptată de copii acasă. Acea mamă aş graţia-o”.

Viorica Dăncilă a susţinut în fața jurnaliștilor că nu a avut un asalt asupra justiţiei, ea spunând că preşedintele Klaus Iohannis trebuie întrebat despre acest subiect.

“Nu am intervenit în justuiţie, când ministrul Justiţiei a înercat să intervină în justiţie, am corectat acest lucru. Politicul nu are ce căuta în justiţie”, a spus Dăncilă.   “Nu am avut un asalt asupra justiţiei. Nu am intervenit în justiţie, când ministrul Justiţiei a încercat să intervină în justiţie, am corectat acest lucru. Politicul nu are ce căuta în justiţie. Justiţia trebuie făcută de magistraţi. Preşedintele României nu trebuie să intervină în justiţie, trebuie să fie un model privind raportarea la justiţie”, a spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă a refuzat să răspundă la o întrebare din partea jurnaliştilor, formulată în aceeaşi limbă, motivând că „şi Angela Merkel ar răspunde în germană”.

Un jurnalist a întrebat-o pe limba engleză despre ce va face pentru România ca să fie inclusă în programul Visa Waver, precum şi despre declaraţiile preşedintelui Franței, Emmanuel Macron.

Viorica Dăncilă a refuzat să răspundă în engleză.

Jurnalist: „Puteţi să ne răspundeţi în engleză la următoarea întrebare?

„Nu vreau să ducem în derizoriu această dezbatere. Sunt foarte mulţi români care urmăresc. Noi ne adresăm românilor şi voi răspunde în limba română. Vă dau un exemplu, Angela Merkel, în toate deplasările şi întâlnirile pe care le are cu şefii de guvern vorbeşte limba germană. Aş fi putut să vă răspund şi în limba engleză, dar în România trebuie să fim mândri de limba română şi să înţeleagă toată lumea răspunsul”, a transmis Viorica Dăncilă.

Fostul premier  a fost întrebat care este aria cercului, având în vedere că a menţionat anterior că a dat meditaţii la matematică. Răspunsul dat la această întrebare a fost greşit.

Jurnalist: Aţi menţionat că aţi dat meditaţii la matematică, aş fi vrut să vă întreb cum se calculează aria cercului dacă ne puteţi spune.

Viorica Dăncilă: Raza la pătrat.

Jurnalist: Este pi (π) înmulţit cu raza la pătrat.

Viorica Dăncilă: Pi (π) x Raza la pătrat, a reperat Dăncilă după jurnalist. 

”Am dat meditaţii la matematică şi credeţi-mă că am putea, dacă aveţi timpul, să îmi veniţi alături să vedem cine ştie matematică. Sunt inginer şi toţi inginerii din România fac până în anul trei de matematică. Eu am făcut facultatea cinci ani. Contrar celor spuse, eu am terminat facultatea cu media 9. Bine, pentru unii li se pare o medie mică şi dacă vreţi să vorbim de matematică vă stau la dispoziţie după acest dialog cu presa, a mai spus Dăncilă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.