Ziua mondială a toaletei. În România, o treime din populație are toaletă în fundul curții, singura din UE

0

România este singurul stat din UE unde aproape o treime din populație are toaleta în fundul curții, adică 27%, potrivit statisticilor oficiale ale Eurostat, date publicității cu ocazia Zilei mondiale a toaletei.

Până și Bulgaria, unde doar 15,3% din populație folosește toaleta din fundul curții, stă mult mai bine, în vreme ce în țări precum Suedia sau Norvegia problema toaletei în curte este necunoscută.

Statisticile din 2007 și până în prezent arată că legendară problemă a WC-ului din fundul curții a fost rezolvată doar parțial, după mai bine de 10 ani.

În 2007, 44,5% dintre români trăiau într-o casă fără toaletă, iar acum, 27,7% sunt nevoiți să se descurce în condiții de Evul Mediu.

Numărul este uriaș, prin comparație cu alte țări, care nici ele nu se pot lăuda că stau foarte bine la acest capitol. Spre exemplu,în Bulgaria, 15,3% din populație trăiește într-o gospodărie cu toaletă în fundul curții, însă mult mai puțini bulgari au toalete în fundul curții.

Lituanienii stau mult mai bine ca noi. În Lituania, 10,6% din populație are toaleta în afara casei, în Letonia, 9,9%, iar în Estonia, 5,3%.

La vecinii ungari, unde doar 3,9% din populație are toaletă în fundul curții. Cele mai multe state din restul UE nu se confruntă cu o astfel de problemă.

În țări precum Suedia, Norvegia sau Germania, numărul de toalete în afara casei tinde spre 0. Iar media în UE este și ea foarte mică, de doar 2,1%.

Ziua mondială a toaletei. În România, o treime din populație are toaletă în fundul curții, singura din UE 1

Ziua de 19 noiembrie a fost desemnată de ONU ca Ziua mondială a toaletei, în iulie 2013, prin Rezoluţia “Igienă pentru toţi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.