FOTO. Consilierii locali PSD-ALDE din Călinești Oaș au încercat să oprească scoaterea comunei din insolvență. Boicotul proiectelor continuă

3

Aleșii locali PSD și ALDE, susținuți de viceprimarul Cordoș (PNL), continuă să blocheze proiectele comunei Călinești Oaș, în ciuda eforturilor depuse de primarul Dinu Birtoc, cel care a reușit să scoată comuna din insolvență.

Dacă din live-urile realizate în două dintre ședințele de consiliu local se poate vedea seriozitatea și respectul cu care sunt tratați locuitorii comunei de către cei care sunt plătiți să-i reprezinte în primărie, sunt și voci din afara primăriei care susțin vorbele primarului Dinu Birtoc, cel împotriva căruia aproape toți consilierii locali s-au aliat.

Un bărbat din localitate a relatat pentru sătmăreanul.ro că se cunoaște motivul pentru care consilierii PSD-ALDE blochează proiectele localității Călinești Oaș. Aceștia ar fi primit ordin de la Aurelia Fedorca, șefa PSD Satu Mare și primar Negrești Oaș, să blocheze toate proiectele posibile în această comună. Doar în felul acesta PSD ar mai putea ajunge la conducerea primăriei. Întrebat, primarul Dinu Birtoc a susținut că acest zvon a ajuns și la urechile sale.

Mai mult, același bărbat a mai afirmat că motivul pentru care viceprimarul Cordoș s-a aliat cu aleșii locali PSD-ALDE este o lucrare mai veche de care ar fi vrut să beneficieze cineva din familia viceprimarului, iar primarul nu a fost de acord să o dea firmei respective pentru că nu ar fi fost corect. Bărbatul nu a dorit să ofere mai multe detalii pentru a se proteja de acuzații.

În plus, acesta a spus că Primăria are suficienți bani pentru a demara o mulțime de proiecte, însă, consilierii PSD-ALDE le blochează pe toate pentru interesele lor proprii.

Consilierii locali PSD-ALDE au ajuns atât de departe încât, alesul local Fanea Florin a încercat să oprească ieșirea din insolvență a comunei. Tribunalul Satu Mare însă, nu a permis acest lucru.

Practic, consilierii PSD-ALDE luptă împotriva locuitorilor comunei, dar sunt plătiți din banii lor.

De asemenea, bărbatul care ne-a făcut dezvăluirile a mai afirmat că aleșii PSD-ALDE sunt niște ”marionete” în mâinile ”păpușarului” Copil – fostul primar al comunei și că aceștia fac tot ceea ce primarul PSD le spune.

Din urmă cu o lună, pe data de 24 octombrie, când ne-am deplasat la Călinești Oaș pentru a lua parte la o ședință de consiliu local, lucrurile nu au evoluat foarte mult. În ultimele ședințe au avut loc aceeași discuții în contradictoriu, jigniri și proiecte de hotărâre amânate sau lipsa participării din partea aleșilor locali. Secretarul delegat Mirela Halmi a confirmat jignirile, printre care ”nebun” sau”zero barat”, la adresa primarului din partea grupurilor PSD-ALDE și a viceprimarului Cordoș.

În ședința de astăzi, una extrem de lungă și neproductivă, după ce consilierii locali au fost de acord să aprobe rectificarea bugetului și a proiectelor prin care mai multe străzi din comuna Călinești și localitatea Lechința vor fi asfaltate, ulterior aceștia au încheiat ședința prin a sabota și de această dată proiectele de pe ordinea de zi.

Mai mulți locuitorii ai comunei, printre ei, participați la ședințe, care sunt publice, sunt de părere că acest consiliu trebuie dizolvat, altfel vor distruge comuna.

Deși fac parte din același partid politic, PNL, viceprimarul Cordoș pare mai degrabă aliatul PSD-ALDE. Acesta se folosește de tot felul de tertipuri pentru pentru a sabota proiectele de hotărâre.

Primarul Dinu Birtoc a afirmat la finalul ședinței că va depune plângere pentru boicot.

 

Cea de-a treia partea a ședinței de Consiliu Local, Călinești Oaș, din data de 21 noiembrie, poate fi urmărită aici!

Ședința de Consiliu Local, Călinești Oaș

Publicată de Sătmăreanul.ro pe Joi, 21 noiembrie 2019

3 COMENTARII

  1. Consilieri locali psd alde de rahat, din cat am observat eu, ei sunt contra comunei , nu vor ca comuna sa se dezvolte si ca locuitorii sa traiasca mai bine . Nu inteleg acesti consilieri sunt batuti in cuie ? De ce nu intervin locuitorii comunei si sa dea de pamant cu ei . Doamne fereste in loc sa se uneasca, ei boicoteaza .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.