Până și un municipiu care nu este reședință de județ poate să atragă mai multe fonduri europene decât Satu Mare: 100 de milioane de euro

Turda, un oraș cu puțin peste 47.000 de locuitori a concurat pentru fonduri europene cu orașe  mari din Europa și a obținut, în ultimii doi ani, finanțare europeană de 100 de milioane de euro pentru proiectele sale. Aceasta este cea mai mare sumă primită de un municipiu din România care nu este reședință de județ. 

Orășelul din județul Cluj a început să atragă cele 100 de milioane de euro în urmă cu doi ani și chiar în acest moment, în Turda, este în plină desfășurare proiectul de modernizare a transportului. Drept urmare, 20 de autobuze electrice vor intra pe traseu de luna viitoare.

Primăria a primit 32 de milioane de euro pentru proiectul de mobilitate urbană. Astfel, vor fi modernizate 16 dintre arterele principale ale orașului și vor fi distribuite 320 de biciclete în toate punctele din municipiu.

Primăria Turda a depus 19 proiecte dintre care 13 au primit deja finanțare de peste 100 de milioane de euro.

Partea cea mai interesantă vine acum: o parte din bani au fost folosiți pentru transforma un microbuz într-o sală de clasă.

Proiectul „Școala Mobilă își propune să reducă și să revină abandonul școlar în comunitățile defavorizate. Sunt două spații de lucru unde intră câte doi elevi și lucrează cu profesori. Proiectul a costat 6.100.000 de lei.

Alte 20 de milioane de euro vor merge spre reabilitarea unor obiective turistice, printre care Castrul Roman, Mormântul lui Mihai Viteazul și clădirea teatrului din oraș.

hipo.rohipo.ro

Recommended For You

About the Author: Redactia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *