Cum mint consilierii locali PSD-ALDE de la Călinești Oaș că aprobă proiecte de hotărâre, apoi se laudă pe Facebook

2

După ședința de consiliu local de la Călinești-Oaș, aleșii locali s-au lăudat pe Facebook că au aprobat mai multe proiecte care vizează asfaltarea mai multor străzi din comună și din localitatea Lechința. Nimic mai fals!

Pe ordinea de zi se afla un singur punct și anume: proiectul de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului. Doar în felul acesta se poate trece la pașii următori, iar într-un final lucrările să fie executate.

Cei nouă consilieri locali prezenți au suplimentat lista ordinii de zi, pe care se afla proiectul de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului, cu 10 proiecte care vizează, așa cum am mai spus, asfaltarea mai multor străzi din comuna Călinești Oaș și, la propunea primarului Birtoc, încă o stradă din satul Lechința.

Chiar dacă cele cele 11 proiecte au fost aprobate de către aleșii locali, primarul nu poate demara lucrări de asfaltare fără aprobarea rectificării bugetului. Practic nu au aprobat un buget de unde pot fi luați bani pentru asfaltare.

Primarul Dinu Birtoc povestește că este prima dată când procedează astfel. Aleșii locali adoptă hotărâri, iar apoi nu vor să aprobe rectificarea bugetului. Acest boicot al asfaltării celor 10 străzi ține încă din luna iunie.

Consilierii PSD-ALDE blochează în totalitate proiectele în desfășurare ale primăriei Călinești Oaș, susținuți de viceprimarul Cordoș, cel care adesea îi instigă pe cei din PSD-ALDE sau nu participă la ședințe ori iese din sala de ședințe înainte de vot.

După planul consilierului Florin Fanea de a opri scoaterea comunei Călinești Oaș din insolvență, primarul Dinu Birtoc afirmă că atât cei din PSD-ALDE, cât și viceprimarul Nelu Cordoș au un plan bine pus la cale: acela de distruge boicota dezvoltarea localității. Despre viceprimarul Nelu Cordoș, primarul spune că din data de 2 iunie 2019 nu a mai trecut pe la primărie în calitate de viceprimar, ci doar sporadic pe la ședințele de consiliu local, mințind că primarul i-ar fi retras atribuțiile.

În ședința de ieri, 21 noiembrie, toți consilierii au aprobat proiectele care cuprind asfaltarea a 10 străzi, dar fără să cuprindă un ban un ban din bugetul local. Așa cum se poate urmări pe live-urile din timpul ședinței de ieri, viceprimarul Cordoș este primul care se arată deranjat de adoptarea rectificării bugetului pe care, cel mai probabil, se preface că nu o înțelege, urmat de consilierii din PSD-ALDE, ca mai apoi cei din urmă să se abțină de la aprobarea bugetului, iar viceprimarul să se alături celorlați doi consilieri din PNL prezenți și să adopte proiectele de pe ordinea de zi, dar fără un rezultat favorabil având în vedere că au obținut doar trei voturi.

Scopul pentru care fac toate acestea? Vor să arate că ei adoptă proiecte de hotărâre, dar primarul este cel care nu le duce la îndeplinire. Aceste proiecte, însă, nu pot fi demarate fără a aproba și un buget de cheltuieli.

Despre viceprimarul Cordoș, primarul nu este singurul care spune că are o înțelegere tacită cu cei din PSD-ALDE. Nu e un secret în comuna Călinești-Oaș faptul că fostul primar PSD Gheorghe Copil este văr de gradul I cu viceprimarul Nelu Cordoș. Încă o dată se dovedește faptul că între consilieri locali PSD-ALDE și viceprimar există o înțelegere de a boicota dezvoltarea comunei pentru care sunt plătiți să muncească.

Singura soluție, în această comună, este ca acest consiliu local să fie dizolvat, altfel, proiectele de dezvoltare ale localității vor sta pe loc.

Dovada. Consilierul Fanea Florin a contestat scoaterea comunei din insolvență.


Cea de-a treia parte a ședinței de Consiliu local Călinești Oaș de unde se poate afla că nu s-a adoptat niciun proiect de hotărâre, ci totul a fost doar o mascaradă regizată de aleșii PSD-ALDE și susținută de viceprimar.

Ședința de Consiliu Local, Călinești Oaș

Publicată de Sătmăreanul.ro pe Joi, 21 noiembrie 2019

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.