Eveniment caritabil. Festivalul de Datini și Obiceiuri de Crăciun ASTRA Carei 2019

0

Cea de-a VI-a ediţie a  Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Crăciun organizată de Asociaţiunea ASTRA Despărţământul  “Aurel Coza” Carei va avea loc vineri,  6 decembrie 2019, de la ora 17,00, în sala mare de la Castel. Deși au trecut doar 2 zile de la anunțarea datei de desfășurare și-au anunțat  prezența mai multe grupuri de colindători precum și  soliști.

Vestea Nașterii Mântuitorului va fi adusă potrivit obiceiurilor și tradițiilor noastre multimilenare de către toate categoriile de vârstă atât din mediul urban cât mai ales din cel rural.  Și pentru că ne aflăm în postul Crăciunului, supranumit Postul Bucuriei, Asociația ASTRA dorește să-i ajute pe cei aflați în suferință.

Asociația ASTRA se va mobiliza pentru a dona speranță, pentru a asigura  o proteză lui Florin Mateș. Florin este un tânăr de doar 19 ani, din comuna Sanislău, sat Horea, care a rămas fără o parte din bratul drept, în urma unui nefericit accident. Pentru a putea avea în continuare o viață normală, familia și cei apropiați au lansat un apel de ajutorare pentru a strânge banii necesari unei proteze.

”Urmărim în mod deosebit şi în acest an conservarea și perpetuarea obiceiurilor tradiționale din Ajun până la Bobotează, al colindelor, cu gândul ca acest demers cultural de tradiție să ne apropie și cu prilejul Sfintelor Sărbători ale Crăciunului, să ne aducă tuturor liniște, pace, sărbătoare în case și în suflet”, transmite Buletin de Carei.

Cei care doresc să susțină acest demers, întrucât se anunță a fi o ediție de amploare,  o pot face prin donaţii în contul deschis la BCR Carei, IBAN  RO28RNCB0222159783550001.

Pentru înscrieri la Festivalul de Datini  sunați la  0745 632 939 sau puteţi trimite un mesaj la adresa ctdaniela@yahoo.com.

Foto: Buletin de Carei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.