PSD exclude primarii care atrag fonduri europene. Recent, edilul din Turda

Primarul orașului Turda, Cristian Matei, a fost exclus din PSD din cauza „repetatelor încălcări ale statutului”. Orașul Turda este cunoscut după ce a atras aproape 100 de milioane de euro din fonduri europene pentru finanțarea a 19 proiecte. Municipiul Turda, despre care recent am scris și noi, este un exemplu de administrație locală chiar și pentru orașe mai mari care atrag mult mai puține fonduri europene, așa cum este de exemplu Satu Mare.

Surse din partid citate de Mediafax spun că primarul a fost exclus din cauza deputatului Cristina Burciu, din zona Turda, care a votat pentru investirea Guvernului Orban și „trebuia dat un semnal că se face curățenie la Turda”.

La rândul sau, deputatul PSD Cluj, Horia Nasra, a transmis un comunicat de presă, în care arată că „intrușii cocoțați în fruntea PSD Cluj au încropit nestatutar un birou municipal în Turda și l-au exclus din PSD pe Matei Cristian, primarul municipiului Turda”.

Primaria Turda, condusa de Cristian Matei, a semnat în ultima perioadă 13 contracte mari de finanțare din fonduri europene pentru proiecte care se află deja în implementare, la care se adaugă 3 proiecte admise la finanțare și 3 proiecte aflate în faza de evaluare.

Valoarea totală a celor 19 proiecte este de 453 de milioane de lei, adică aproape 100 de milioane de euro, declara Cristian Matei la începutul lunii noiembrie.

Recommended For You

About the Author: REDACTIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *