Dan Barna(USR) a început să discute despre candidați unici cu PNL

0

UPDATE. Premierul Orban a confirmat discuția cu Barna, precizând că PNL și USR împărtășesc o viziune comună și că e prea devreme a discuta despre candidați comuni:

„Este prematur să abordăm acest subiect. Abia s-au terminat alegerile prezidenţiale. În mod evident, între noi există o veche colaborare, de trei ani de zile am stat împreună pe băncile Opoziţiei şi ne-am opus împreună tuturor agresiunilor pesediste împotriva economiei, împotriva justiţiei, împotriva percepţiei bune a României la nivel internaţional. Am făcut front comun şi colaborarea noastră continuă”, a afirmat Orban

 

Marți, Președintele reconfirmat al USR, Dan Barna, a avut o întâlnire cu Premierul Ludovic Orban, în cursul căreia au discutat despre posibilitatea ca USR și PNL să aibă candidat unic la Primăria generală a Capitalei.

În privința candidaturilor, am discutat niște chestiuni generale de principiu. Vom avea și vineri o întâlnire la nivelul alianței USR PLUS cu premierul(..) Am spus și în discuția de astăzi că Gabriela Firea poate fi înfrântă, însă e nevoie de candidat unic și în perioada următoare vom purta negocieri în acest sens”, a precizat Dan Barna.

Conform unor surse de la nivelul USR, Sâmbătă, USR va decide dacă îi oferă lui Nicușor Dan calea candidaturii la Primăria Capitalei ca independent.

Această colaborare a USR cu PNL ar viza, în special, orașele mari, în care primarul în funcție de la PSD nu ar putea fi învins dacă USR și PNL ar nominaliza, fiecare, propriul candidat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.