Oradea. 30 de milioane de euro, fonduri europene, pentru modernizarea sistemului de termoficare urbană

Oradea demonstrează încă o dată că se poate: 30 de milioane de euro, fonduri europene, pentru modernizarea sistemului de termoficare urbană.

Primarul Ilie Bolojan a semnat la Ministerul Fondurilor Europene contractul de finanțare a etapei a III-a a proiectului de reabilitare a sistemului de termoficare urbană din Municipiul Oradea, prin care se vor reabilita încă 23 de kilometri de reţea de termoficare primară, precum şi 42 de puncte termice.
Acest proiect, alături de celelalte două derulate anterior, va face posibil ca cea mai mare parte a rețelei de termoficare orașului Oradea să fie reabilitată, ceea ce va duce la eliminarea avariilor mai lungi de 24 ore, reducerea cu 35% a pierderilor de rețea și la asigurarea, în următorii ani, a unui preț acceptabil pentru populație. 

  Lucrările vor începe la sfârșitul lunii mai 2020 și se vor derula pe perioada de primăvară-toamnă, până în 2021. 

Au beneficiat, de asemenea, de sprijinul Autorității de Management pentru Programul Operațional Infrastructura Mare, la toate proiectele pe termoficare derulate în acești ani.

”Mulțumesc echipei Ministerului Fondurilor Europene pentru colaborarea la acest proiect”, a transmis primarul.

 Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 (POIM) și are o valoare de 133,97 mil. lei (din care 113,87 fonduri europene). Prin acest proiect, vor fi reabilitaţi 23,1 km de rețele de termoficare primară, se vor realiza 1,3 km de rețele de termoficare primară care vor înlocui rețeaua secundară, precum şi 1,1 km de rețele de termoficare secundară. Proiectul mai cuprinde reabilitarea a 42 puncte termice şi instalarea a 39 minipuncte termice.

Recommended For You

About the Author: REDACTIA

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *