Viorica Dăncilă și-a dat demisia de la șefia PSD

Viorica Dăncilă și-a dat demisia din fruntea Partidului Social Democrat, după eșecul de la alegerile prezidențiale din turul II. Membrii PSD au avut ieri, 26 noiembrie, întâlnirea CEX, unde s-a discutat timp ce mai multe ore, iar la miezul nopții, social-democrații au făcut declarații de presă și au anunțat că președintele PSD, Viorica Dăncilă, își dă demisia, iar locul său îl va ocupa Marcel Ciolacu.

„După un CEX destul de îndelungat în care fiecare coleg şi-a spus opinia referitor la alegerile prezidenţiale dar şi la proiecţia pe care o avem pentru următoarea perioadă, cum putem ieşi mai întăriţi pentru a câştiga alegerile locale şi parlamentare. Am înţeles opinia colegilor noştri, faptul că se doreşte o resetare a partidului, faptul că trebuie cineva să îşi asume rezultatul alegerilor, nu este un moment de slăbiciune, este un moment de demnitate şi eu consider că a trebuit să îmi dau demisia din funcţia de preşedinte al PSD.

Este un gest pe care l-am făcut, un gest pe care l-am făcut pentru partid. Consider că am făcut tot ce mi-a stat în putinţă ca să obţinem un rezultat bun, ca să mobilizăm electoratul, dar acum, în urma discuţiilor am înţeles foarte bine că se doreşte o resetare a partidului şi că această resetare presupune o echipă care să preia conducerea partidului, presupune o altă viziune, un alt program. Şi vreau să le garantez colegilor mei că din această echipă – echipa care va acţiona pentru câştigarea următoarelor alegeri – va face parte şi Viorica Dăncilă. Mulţumesc!”, a declarat Viorica Dăncilă.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Recommended For You

About the Author: REDACTIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *