Adrian Cozma pune la îndoială eficiența Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap: ”Este inadmisibil ca acești specialiști să se considere Dumnezei”

În ședința de Consiliu Județean de ieri, 28 noiembrie, consilierul județean Adrian Cozma a vorbit despre un subiect sensibil care vizează persoanele cu dizabilități: modul în care sunt tratate aceste persoane cu handicap. Acesta a atras atenția Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul Consiliului Județean supra eficienței care, în multe cazuri, lasă de dorit.

”Pe mine mă interesează modul în care sunt tratați sătmărenii, care, din păcate, au anumite probleme. Trebuie să avem în vedere că DGASPC-ul face verificări premergătoare pentru evaluare”, a transmis Adrian Cozma.

Concret, alesul județean a spus că această Comisie de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap, din cadrul Consiliului Județean Satu Mare, a făcut niște încadrări total deplasate, iar oamenii sunt nevoiți acum să se adreseze instanței de judecată și mai apoi să aștepte, uneori, mai bine de un an de zile.

”Este inadmisibil ca acești „specialiști” să se considere Dumnezei în anumite momente, când au asemenea putere. Sunt persoane în județ, de exemplu, la Valea Vinului a fost o situație în care, din păcate, o persoană în vârstă, efectiv imobilizată la pat, fără să-și poată mișca vreun membru, a primit încadrare în grad de handicap grav, fără însoțitor, deși în toate actele medicale scria acest lucru. Și este doar simplu exemplu, fără să dau nume. Este inadmisibil”, a mai spus consilierul Cozma.

Adrian Cozma este de părere că trebuie ridicat nivelul de servicii pe care le oferă Consiliul Județean și este nevoie de o mai mare grijă și atenție, iar pe cale administrativă, secretarul și președintele Consiliului Județean trebuie să atragă atenția cu privire la aceste aspecte. Consilierul Județean transmite că știe situații concrete de persoane cu handicap care nu au fost evaluate așa cum trebuie. Cel mai probabil, acesta cunoaște astfel de cazuri pentru că este și avocat.

”Această Comisie, acești specialiști, să-și facă treaba!” a mai transmis Cozma.

”Avem obligația morală de a proteja persoanele cu handicap. Conform datelor statistice aproape unu din cinci persoane suferă de un handicap, iar administrația are obligația de a lua măsuri active pentru aceste categorii defavorizate.
Civilizațiile avansate se definesc mai ales prin politicile față de aceste persoane.
E nevoie de un plan și măsuri pe termen mediu, predictibile, care să îmbunătățească vizibil viața acestor oameni.” a scris consilierul județean Adrian Cozma pe Facebook.

Mai mult respect pentru persoanele cu handicap!

Avem obligația morală de a proteja persoanele cu handicap. Conform datelor statistice aproape unu din cinci persoane suferă de un handicap, iar administrația are obligația de a lua măsuri active pentru aceste categorii defavorizate. Civilizațiile avansate se definesc mai ales prin politicile față de aceste persoane. E nevoie de un plan și măsuri pe termen mediu, predictibile, care să îmbunătățească vizibil viața acestor oameni.

Publicată de Adrian Cozma pe Joi, 28 noiembrie 2019

Recommended For You

About the Author: REDACTIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *