Fostul ministru al Apărării, Gabriel Leș, acuzat că din cauza lui România a ratat șansa de a prezenta o candidatură pentru funcția de director al Agenției Europene pentru Armamente

0

Sătmăreanul Ioan Mircea Pașcu, fost europarlamentar din partea PSD, îl acuză deschis, pe pagina sa de Facebook, că celălalt sătmărean, fostul ministru al Apărării, Gabriel Leș a sabotat România. Cum? Înaltul reprezentat al politicii de securitate și apărare, Federico Magherani, ar fi transmis miniștrilor apărării din statele membe U.E o solicitate  de a prezenta candidați pentru funcția de director al Agenției Europene pentru Armanente. Ce a făcut fostul ministru al Apărării cu scrisoarea? – Ar fi făcut-o nevăzută, cu complicitatea fostului premier Viorica Dăncilă.

“Aici, la Berlin, aflu o informație care, se pare, acasa a fost ținuta secreta: in urma cu vreo patru luni, Înaltul Reprezentant pentru politica de securitate si apărare, Dna Federica Mogherini, a transmis miniștrilor apărării din statele membre UE solicitarea de a prezenta candidati pentru funcția de Director al Agenției Europene pentru Armamente, organismul central al Consiliului pentru chestiuni de apărare.

Patru tari au raspuns pozitiv si au trimis candidaturi: Grecia, Italia, Ungaria si Cehia.

La noi nimeni nu a suflat un cuvânt despre aceasta oferta, care ar fi meritat sa fie onorata cu o candidatura, nici ministrul apărării, Gabriel Les, si, cu atat mai puțin, premierul Dancila!

Datorită lor, aceasta oferta, care putea sa însemne creșterea vizibilității țării intr-un domeniu important cum este apărarea europeană, nu a existat pur si simplu pentru Romania!

Sigur, nu cred ca dl Les si-ar fi permis sa ascundă aceasta scrisoare fata de premierul Dancila, cel mai probabil este ca i-a arătat-o, așa ca decizia de a o “îngropa” a fost luată, cel mai probabil, de aceasta din urma!

Poate pentru ca nu a vrut sa mai deschidă o noua confruntare cu Cotrocenii, poate pentru ca nici Rovana Plumb, nici Dan Nica si nici Victor Negrescu, favoriții ei pentru posturile europene nu îndeplineau condițiile, fie din alte considerente …

Un lucru este cert, insa: Romania a ratat șansa de a prezenta oficial o candidatura!

Poate ca lucrurile nu au stat chiar așa, dar poate ca, totusi, au stat: cineva are insa obligația sa lămurească aceasta poveste!

Pana la Dancila, cel puțin dl Les ar trebui sa ne spuna, totusi, cam au stat lucrurile!”

Fostul ministru al Apărării, Gabriel Leș, acuzat că din cauza lui România a ratat șansa de a prezenta o candidatură pentru funcția de director al Agenției Europene pentru Armamente 1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.