Iarna se instalează în forță în regiunea noastră, anunță meteorologii

0

Administrația Națională de Meteorologie a transmis, duminică, o avertizare de vreme rea, valabilă pentru toată țara.

Potrivit ANM, în perioada 2 decembrie, de la ora 07.00, și 3 decembrie, până la ora 10.00, vor cădea ninsori la munte, precipitații predominant sub formă de ninsoare în nord și în centru, depuneri de polei, intensificări ale vântului și vreme rece.

În intervalul menționat, aria precipitațiilor va cuprinde regiunile din vestul, nordul și centrul țării.

În Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei treptat vor predomina ninsorile și local, mai ales după orele amiezii, se va depune strat de zăpadă.

În Banat, în sudul Crișanei și în centrul și sudul Moldovei la început va ploua, apoi se vor semnala precipitații mixte.

În cursul nopții de luni spre marți (2/3 decembrie) și în dimineața zilei de marți, precipitații slabe sub formă de ploaie, lapoviță și trecător ninsoare se vor semnala și în regiunile sudice.

Local vor fi depuneri de polei. De asemenea, primăria muncipiului Satu Mare a anunțat că este peregătită pentru iarna care urmează să se instaleze.

“Suntem pregătiți pentru intervențiile de iarnă! Având în vedere că se anunță ninsori, Primăria Municipiului Satu Mare începe acțiunea de prevenire și combatere a poleiului prin stropire cu clorură de magneziu a arterelor principale. Vă rugăm să circulați cu prudență și să adaptați viteza la condițiile meteorolgice!”, a transmis Biroul de presă al Primăriei Satu Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.