Un preot sătmărean construiește un monument dedicat eroilor neamului. Se ocupă singur atât de proiectare, cât și de execuție

0

Un preot din Satu Mare a devenit mai cunoscut în toată țara, decât în propriul județ după ce s-a aflat că, de unul singur, acesta construiește un monument prin care sa-i cinstească pe eroii neamului.

Preotul ortodox Gabriel Chereji, din localitatea Cuța, îi cinstește pe eroii neamului printr-un monument pe care îl construieşte fără niciun ajutor. Se ocupă atât de proiectare, cât şi de execuţie pentru ca în felul acesta astfel încât costurile să fie cât mai mici.

Mânuieşte cu îndemânare mistria și construieşte monumentul eroilor chiar în faţa bisericii din satul Cuța, unde se află parohia la care slujește.

Și eroii din acest sat să aibă un monument dedicat lor pentru că sângele eroilor noștri și sângele străbunilor face parte de fapt din rădăcina bisericii. Nu fac nimic special. Ci, doar atât fac, să pun în inima oamenilor că sângele pe fiecare pucăţică de pământ pe care călcăm sunt picăturile strămoşilor noştrii. Pe acest zid vor veni încă 13 cruci scrise cu numele eroilor”,  a declarat preotul Gabriel Chereji pentru Observator, Antena 1.

Monumentul va avea o înălțime de 4 metri şi peste 7 metri lungime. Ca să nu aibă cheltuieli mari, părintele a decis să facă singur atât proiectarea monumentului, dar să-l şi ridice.

Tânărul preot s-a întors acum un an şi jumătate de la Paris, unde a slujit timp de trei ani. De când s-a întors „acasă” a schimbat faţa satului, spun locuitorii satului și i-a făcut să vină cu mai mult drag la biserică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.