Artist sătmărean, mesaj de pe scenă pentru Kereskenyi, de Ziua Națională: Domnu’ primar, rușine!

3

De 1 Decembrie, ca în fiecare an, românii sărbătoresc Ziua Națională și bineînțeles că nici Satu Mare nu a făcut notă discordantă. Între manifestările prilejuite de această sărbătoare atât de importantă pentru românii patrioți, autoritățile locale au organizat și un spectacol de gală unde mai mulți artiști sătmăreni au urcat pe scenă pentru a le încânta auzul sătmărenilor.

Sătmăreanii s-au prezentat în număr mare și bine au făcut, evenimentul a fost organizat special pentru ei.

Dacă de obicei artiști care evoluează pe scenă obișnuiesc să mulțumească pentru invitație, surpriză de această dată: un artist sătmărean a transmis rușine primarului Kereskenyi chiar înainte de actul său artistic. Un gest curajos pentru un artist care poate risca să nu mai fie chemat prea curând pe la evenimentele din Satu Mare.

Înainte de numărul său, artistul Marian Buzilă i-a bătut obrazul primarului Kereskenyi și i-a transmis ”rușine” pentru că în tot orașul nu a văzut niciun steag cu tricolorul României.

Artistul s-a mutat la Baia Mare în urmă cu doi ani și a mărturisit pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, duminică, 1 Decembrie, de Ziua Națională, că nu a văzut steagul României nicăieri intrând în municipiul Satu Mare, la o așa importantă zi de sărbătoare.

”(…) Și venind din Baia Mare, pentru că de doi ani m-am mutat acolo, am intrat în orașul ăsta, în care eu m-am dezvoltat, am crescut, am învățat, și n-am văzut un drapel cu steagul nostru, al României. Domnul primar, îmi asum ceea ce spun: Rușine! Rușinos! (…) Nu e așa cum spune domn primar, adică ce faci străine în casa ta, pleacă și nu deranja” , a transmis Marian Buzilă de pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare.

Ecouri "artistice" dupa Ziua Nationala!

Publicată de Stirea zilei Satu Mare pe Marţi, 3 decembrie 2019

 

Video preluat de pe Stirea zilei Satu Mare

3 COMENTARII

 1. Trebuie sa fii orb sa nu vezi nici-un steag in oras cu tricolorul Romaniei. Omul asta unde a intrat in casa de cultura? Daca s-ar fi uitat macar la cladirea invecinata, pe palatul administrativ e un tricolor de zece etaje ca se vede poate si din spatiul cosmic!

  Omul asta e orb, daltonist sau mincinos. Alta explicatie nu exista.

  Cu tot respectul pentru romanii cu bun simt, acest individ nu face altceva decat sa foloseasca ziua nationala a romanilor pentru a instiga la ura interetnica. In loc sa multumeasca ca are ocazia sa canta la astfel de evenimente festive, finantate de primaria condusa de acel primar pe care il jigneste fara sa aiba dreptate!

  La multi ani romanilor cu bun simt! Si sa uitati provocarile de acest gen! Noi, maghiarii suntem vecinii si concetatenii vostrii si chiar daca noi nu avem mult de sarbatorit in ziua asta, va apreciem cu toata stima si stim foarte bine ca aceasta e ziua voastra nationala.

  Nu e o zi fericita pentru noi, pentru ca voi v-ati unit cu fratii vostrii romani despartindu-ne de fratii nostrii maghiari pt. cca o suta de ani. Dar azi, in secolul XXI. in Uniunea Europeana asta nu mai este o problema adevarata ca pe vremuri cand granitele desparteau comunitati intregi.

  Azi atat romanii cat si maghiarii pot deja sa tina legatura cu fratii lor de dincolo de hotare, de la Londra pana la Budapesta, de la Bucuresti pana la New York, oriunde ar trai.

  Deci nimeni nu va ataca in propria voastra tara, precum nici altundeva. Puteti sarbatori linistit atat in tara voastra cat si pana la Londra oriunde cu oricate steaguri vreti. Aici la Satu Mare chiar cu un mega-steag imens de cine stie cate etaje.

  Nu ascultati la provocari! Sa fiti fericiti si iubiti! La multi ani voua tuturor!

  • desteptule de ungur cine ii fi tu sarbataoarera nationala e pentru toti romini daca tu crezi ungure ca traiesti in ungaria dati vint la neamul tau aici e o tara sfinta numita romania nu un chin prihenit de bozgori

 2. Domnu Primar, puteti sa va mutati in Ungaria, nu am pierde nimic. Acolo chiar nu e nevoie sa va chinuti sa aratati cum ca v-ar pasa de romani. Din pacate pentru romani din sm, acest ,,chin” este din ce in ce mai evident. Sper ca la urmatoarele alegeri sa se aleaga putin altfel. Si ar trebui sa va reclame cineva pentru abuzul pe care il faceti, stiti la ce ma refer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.