CJ Satu Mare anunță începutul evaluării celor trei imobile, dintre care va fi ales sediul pentru Biblioteca Județeană

0

Marți, consilierii județeni au vizitat cele trei imobile care au rămas în competiție pentru a găzdui Biblioteca Județeană.

Consilierii județeni au evaluat astăzi cele 3 imobile selectate, pentru a aprecia dacă acestea corespund nevoilor unei astfel de instituții de cultură. Printre alte criterii importante, noul sediu al bibliotecii trebuie să dispună de un spațiu de cel puțin 2.400 metri pătrați, utilizabil pentru depozitarea celor peste 450.000 de volume și documente”, se arată pe contul de Facebook al CJ Satu Mare.

Conform proiectului, pe lângă criteriile enunțate în comunicatul CJ Satu Mare, încă o condiție trebuie îndeplinită – respectiv ca sediul Bibliotecii să fie situat în Centrul orașului.

Cele trei imobile, dintre care unul va deveni sediul Bibliotecii Județene, sunt următoarele:

1. Spațiul din cadrul Complexului Dana;
2. Spațiul Luceafarul;
3. Centrul Comercial Ankora.

Trebuie spus că proiectul a fost inițiat de consilierul județean PNL, Adrian Cozma, acum aproape un an și propunea construirea, în parteneriat cu Primăria, a unei clădiri, care să fie sediul Bibliotecii, o instituție, ce trebuie să fie ”un reper al orașului”.

 

Până la urmă, CJ Satu Mare a preferat achiziția unui imobil și nu construirea unuia, după cum propusese Adrian Cozma.
La momentul respectiv, am prezentat detalii, în legătură cu procedura de achiziție a unui sediu pentru Bibliotecă…

Consiliul Județean, dispus să facă o extravaganță: 2,5 milioane de euro pentru noul sediu al Bibliotecii Județene

Dar și în legătură cu modul mai puțin ortodox, prin care Președintele CJ Satu Mare, Pataki Csaba, avea de gând să facă această achiziție imobiliară…

Liberalul Adrian Cozma a blocat un nou tun din bani publici pus la cale de Pataki: Șeful CJ voia să secretizeze detaliile achizițiilor de imobile din banii Sătmărenilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.