CNAIR a primit trei oferte la licitaţia pentru proiectarea drumului expres Satu Mare – Oar, o parte din viitoarea ”Autostradă a Nordului”

0

După autostrăzile de legătură cu Ungaria prin vămile Nădlac (A1) şi Borş (A3), România ar putea avea încă o şosea de mare viteză care se va continua în ţara vecină: drumul Expres Satu Mare – Oar, parte din viitoarea “Autostradă a Nordului” (DX Satu Mare – Baia Mare – Suceava), potrivit Economica.net.

Potrvit sursei citate, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit trei oferte la licitaţia pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate şi Proiectului Tehnic de Execuţie pentru Drum Expres Conexiune Satu Mare (VO Satu Mare) – Oar (Graniţa Româno – Ungară – Drum Expres M49 Ungaria).

Cele trei oferte au fost depuse până la data de 25 noiembrie, când a fost termenul limită și urmează să fie evaluate până pe 25 mai 2020, potrivit datelor din platforma de achiziţii publice SICAP.

Licitaţia a fost lansată pe 8 octombrie 2019, iar valoarea estimată a contractului variază între 4,08 milioane de lei şi 5,57 milioane de lei, fără TVA. Achiziţia este finanţată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructrură Mare (POIM). De asemenea, amintim că CNAIR a lansat pe 6 noiembrie 2019 licitaţia de “Elaborare Studiu de Fezabilitate Drum de mare viteza Baia Mare – Suceava”.

Despre acest proiect se discută încă din 2015, când mai mulţi parlamentari PNL au pledat pentru introducerea în Master Planul de Transport a unei Autostrăzi a Nordului, care să lege Satu Mare de Baia Mare, Dej, Bistriţa, Vatra Dornei şi Suceava.

Foto: Economica.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.