Ludovic Orban, cel mai modest premier. Ce venit lunar avea

0

Premierul Ludovic Orban și-a publicat declarația de avere pe site-ul Guvernului, la o lună de la preluarea mandatului. Surprinzător sau nu, documentul arată că acesta a avut în anul 2018 un venit mediu lunar de 3.083 de lei.

Potrivit declarației de avere, publicată ieri pe site-ul Guvernului, premierul locuiește în județul Ilfov, acolo unde deține împreuna cu soția, Mihaela Orban, o casă de vacanță cu suprafața de 200 de metri pătrați.

Ludovic Orban deține 50% din această locuință dobândită în anul 2014 printr-un contract de vânzare-cumpărare.

De asemenea, premierul deține și un autoturism Volkswagen Passat, fabricat în anul 2007 și nu are metale prețioase, obiecte de artă sau bijuterii. Doar soția sa, Mihaela Orban, deține peste 11.800 de euro, la două bănci: Raiffeisen și BCR. Familia Orban nu are împrumuturi luate de la bănci.

În ceea ce privește veniturile, Ludovic Orban a încasat în anul fiscal 2018 bani pentru consultanță tehnică de la două firme: 28.356 de lei de la Revicond Canaltech SRL și 9.000 de lei de la SCP Doru Trăilă și Asociații. Această casă de avocatură aparține fostului soțul al Cristinei Trăilă, deputat PNL din 2017. Ea l-a înlocuit pe Eugen Nicolăescu.

Potrivit sursei citate, Mihaela Orban nu a avut venituri în anul fiscal încheiat.

Ludovic Orban a confirmat pentru Mediafax faptul că în ultimul an a trăit cu un venit de 3.000 de lei pe lună și a  declarat că nu s-a “îmbogățit” din veniturile obținute din funcții publice.

Premierul a precizat că este “un om foarte modest” care nu are “aplecare spre a trăi pe picior mare”.

“Da. Asta e problema dumneavoastră? Declarația de avere spune totul despre cariera mea în viața publică, despre cinstea mea, despre faptul că niciodată nu am acceptat să obțin venituri care nu mi se cuvin. De-a lungul ultimilor 30 de ani, mai mult de jumătate am deținut funcții publice și din indemnizațiile pe care le primești din funcțiile publice nu te poți îmbogăți. Cel mult, poți să ai un trai decent. Sunt un om foarte modest. Nu am aplecare spre a trăi pe picior mare. La fel e și familia mea. Suntem niște oameni cât se poate de modești. Nu cred că asta e problema, ci cât de corect este un om. Nu trebuie să se înțeleagă că sunt cel mai sărac premier, ci cel mai cinstit și corect”, a declarat, miercuri seară, Ludovic Orban, întrebat dacă în ultimul an a trăit cu 3.000 de lei pe lună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.