Persoanele fără locuință, îndrumate spre Adăpostul de Noapte din municipiul Satu Mare

0

Echipa mobilă a DAS, a vizitat în cursul zilei de ieri 3 zone în care locuiesc persoane fără adăpost. Potrivit Direcției de Asistență Socială Satu Mare, doar în zona gropii de gunoi, de pe str. Odoreului au fost identificate 6 persoane care locuiesc în barăci. În zona str. Zefirului, sub stadion au fost găsite alte 6 persoane, iar în zona Spitalului Județean, unde de obicei îşi petrec timpul un grup de persoane, acestea nu au fost găsite.

Toate persoanele identificate au fost informate şi îndrumate către serviciile Adăpostului de noapte sau alte servicii ale DAS. Chiar dacă locuiesc în condiţii improprii, locuinţele au fost găsite curate. Una dintre nevoile identificate în zona stadionului, este cea de amplasare a unui container, conform Direcției de Asistență Socială.

Activitatea Echipei mobile se desfăşoară săptămânal, având rolul de a identifica, informa şi îndruma spre serviciile abilitate, persoane fără adăpost sau aflate în riscul de a deveni fără adăpost, de pe raza municipiului Satu Mare.

Pentru a evita tragedii precum cea de noaptea trecută, când nu bărbat a decedat din cauza frigului, locuitorii oraşului Satu Mare sunt rugați să contacteze sau să îndrume astfel de persoane către Adăpostul de noapte, în cazul în care le întâlnesc.

De asemenea, în ajutorul acestor persoane, mai mulți producători sătmăreni au ales să facă o faptă bună și au trimis ouă, paste și produse de panificație beneficiarilor de la Adăpostul de Noapte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.