PSD Satu Mare, în derivă, între o comunistă și un baron local de tranziție

0

Pe fondul rateurilor din ultimele trei scrutine electorale, la vârful PSD-ului central, s-a produs o tranziție, de la gruparea politicienilor limitați – dragniști de Teleorman (Carmen Dan, Viorica Dăncilă, etc), aflați într-un conglomerat nefericit-politic cu peremiști de-ai lui Vadim (ex. Fam. Olguța-Manda, sau Codrin Ștefănescu), la personaje nu mai puțin obscure, precum Ciolacu (asociat de-al teroristului Omar Hayssam, în trecut), sau Paul Stănescu, din categoria baronilor locali roșii.

Este evident că – măcar în momentul de față – PSD nu pare să fi înțeles mesajul alegătorului român: respectiv că trebuie să se reformeze.

Nu e tocmai un răspuns – acela că proștii sunt înlocuiți cu hoții, dacă e să folosim niște tipologii politice metaforice…

Glumind se poate spune că PSD a avut ”noroc”, ratându-l pe ”marele” Bădălău, care, vorbind, eventual, într-un moment de euforie, s-a autoexclus din actuala echipa de conducere a corabiei pesediste, la modul interimar, altfel, l-am fi văzut și pe el în grupul de la vârf, care vrea să ”reformeze” partidul coborâtor direct din PCR.

PSD-ul sătmărean se pregătește, la rându-i, de tranziția spre – spun sursele – un fost baron local, ivit din haosul tranziției post-revoluționare.

Cum actualul lider PSD, Aurelia Fedorca, nu se mai descurcă să câștige alegerile nici măcar în propriul fief, Negrești-Oaș, se pare că baronii, care se ocupă să ”reformeze” PSD-ul, vor descinde la Satu Mare să-l instaleze președinte pe Mircea Govor.

Despre Govor, se știe că este ”talentat” la ”organizare” politică, din aceea de tip Stănescu-Ciolacu-Bădălău-Oprișan, domnia-sa fiind din peisajul esențialmente pesedist, cu baroni locali… Posibil că astfel de ”organizări” l-au adus și pe la DNA, în trecutul recent.

Fără să credem vreo clipă că Fedorca poate fi un lider modern, reformist, pentru PSD-ul local – de altfel, am prezentat public, de nenumărate ori, manifestările comunistoide ale acestei doamne, ne întrebăm dacă, într-adevăr, PSD-ul nu are resurse la Satu Mare pentru a oferi ceva serios propriului electorat.

E adevărat, pe de altă parte, că filosofia politică de tip Dragnea a consumat mulți dintre politicieni PSD. Un astfel de exemplu este și Gabriel Leș, un politician ce nu prea mai are cum să emită pretenții la a reforma PSD, după ce a respirat același aer cu Dăncilă și ceilalți componenți ai guvernului de tristă amintire.

Ca atare, la Satu Mare, PSD se pregătește de progres și reformă: de la un președinte comunistoid, cu manifestări de anii 80, se va ”avansa” spre un nou președinte, de anii 90-2000, din era baronilor locali…

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.