Artistul sătmărean Mircea Florian, celebrat la Satu Mare chiar de ziua sa. Cei care au luat parte la eveniment au purtat măști cu chipul artistului

0

Joi, 5 decembrie 2019, Mircea Florian, unul dintre cei mai buni folkiști, a fost sărbătorit la Satu Mare. Evenimentul organizat special pentru artistul sătmărean se numește „Medalionul cultural aniversar – Mircea Florian – 70”.

Evenimentul a debutat cu un program artistic susținut de către artiștii Filarmonicii de Stat „Dinu Lipatti” Satu Mare, și anume: Kovacs Emöke la vioară și Incze Robert – Laszlo la clarinet, cât și a actorilor: Sorin Oros și Crina Andriucă de la secția română „Mihai Raicu” a Teatrului de Nord Satu Mare.

Despre personalitatea artistului sătmărean au vorbit: Robert Laszlo- managerul instituției organizatoare, care i-a înmânat o Diplomă de Excelență din partea președintelui Consiliului Județean Satu Mare – Pataki Csaba; Felician Pop – președintele Asociației Scriitorilor de Nord- Vest, și Dumitru Păcuraru – directorul cotidianului „Informația Zilei”.

Mircea Florian, născut la data de 5 decembrie 1949, la Satu Mare, este un muzician, solist vocal, instrumentist, compozitor și artist multimedia român, care este activ începând cu anii ’60.

Artistul Mircea Florian este Cetățean de Onoare al orașului său natal, Satu Mare și este considerat părintele folkului românesc, astfel municipiul nostru poate fi numit pe drept cuvânt ”Leagănul folkului românesc”.

De asemenea el este și unul din pionierii muzicii electronice din România.Artistul a avut de-a lungul vremii câteva proiecte artistice novatoare desfășurate în județul nostru, iar faptul că marele artist își are rădăcinile în Sătmar constituie pentru întreaga comunitate sătmăreană, un real motiv de mândrie.

Și-a început cariera cântând muzică folk, însă mai târziu a abordat muzica rock, muzica electronică și cea experimentală. Este cunoscut și sub pseudonimele: M.A.N., Florian din Transilvania, FloriMan, Tralalart.

Evenimentul dedicat artistului sătmărean a fost organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.