CSM Satu Mare, obligată să-i plătească lui Marius Dobă peste 20.000 de euro

0

Clubul Sportiv Municipal (CSM) Satu Mare are tot mai multe datorii către foștii colaboratori. După tehnicianul Jose Araujo, Marius Dobă, succesorul lui Jose Araujo de la banca tehnică, urmează să execute silit gruparea sătmăreană. Suma nu este una deloc de neglijat: 20 de mii de euro.

Marius Dobă a fost demis sezonul trecut de la CSM Satu Mare, după eșecul cu CSU Olimpia Brașov, în a doua etapă a campionatului. Încă de pe atunci se bachet.ro scria că Marius Dobă va acționa în instanță gruparea sătmăreană, acest lucru fiind confirmat și de președintele Vasile Fogel care declara la vremea respectivă că vor avea probleme juridice cu Dobă, potrivit baschet.ro.

“Era nevoie de această schimbare deoarece cu domnul Dobă n-am reuşit să obţinem performanţele dorite. Vom avea probleme juridice cu dânsul, dar asta este altă problemă. Nu ne-am înţeles la despărţire, el şi-a părăsit echipa conform Codului Muncii, fără să anunţe, fără să semneze contractul de despărţire.” a declarat Vasile Fogel pentru informatia-zilei.ro

Pe data de 7 octombrie 2019, Tribunalul Arbitral de Baschet a pronunțat hotărârea arbitrală 1376/19. Conform acestui document, CSM Satu Mare este nevoit să-i plătească lui Marius Dobă suma de 13.939,93 net cu titlu de salariu neachitat alături de o dobândă în cuantum de 5% pe an începând cu data de 1 noiembrie 2019, 5.000 de euro cu titlu de costuri în fața Tribunalului Arbitral și 1.619,77 de euro cu titlu de cheltuieli de judecată pentru un total de 20.600 euro plus dobândă, așa cum se poate observa din documentul atașat.

Potrivit sursei citate, cel mai probabil CSM Satu Mare va ignora obligația de plată, precum a făcut-o și în cazul lui Jose Araujo, iar Marius Dobă va solicita forului internațional să interzică sătmărenilor dreptul de a mai transfera jucătoare. Ar fi o premieră pentru baschetul românesc ca un oficial al Federației Române de Baschet să solicite Federației Internaționale de Baschet interzicerea dreptului la transferuri a unui club afiliat la FRB.

Sursa: Beschet.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.