Oradea. Proiecte de infrastructură și achiziții tramvaie și autobuze în valoare de totală de peste 40 de milioane de euro, din fonduri europene

0

Municipiul Oradea continuă să se dezvolte așa cum ne-a obișnuit. Noi, cei din orașe slab dezvoltate, precum Satu Mare nu putem decât să admirăm de pe margine cât de bine administrat este orașul condus de edilul deja celebru pentru realizările sale la Oradea, Ilie Bolojan.

De data aceasta înfloritorul oraș Oradea se îmbogățește cu 20 de tramvaie noi. Primăria va achiziționa 20 de tramvaie noi de la fabrica Astra Vagoane Arad, iar primele patru garnituri urmează să intre în circulație anul viitor, în luna martie.

Primăria Oradea derulează prin societatea de transport local, proiecte de infrastructură și achiziții tramvaie și autobuze în valoare de totală de peste 40 de milioane de euro, finanțate din fonduri europene prin Programul Operațional Regional.

”Avem un proiect în derulare pentru achiziția a 20 de tramvaie noi, în valoare de 148 de milioane de lei plus TVA, câștigat de compania Astra Vagoane Arad. Din această lună ar trebui să avem chiar primele tramvaie în oraș dar nu vor fi livrate în oraș încă din două motive”, a transmis viceprimarul Mircea Mălan.

Tramvaiele vor fi de ultimă generație, cu dotări și facilități moderne, având o capacitate de 160 de persoane pe garnitură, podea joasă, aer condiționat, climatizare, sistem de e-ticketing, panouri de informare, etc.

Beneficiarii vor putea să comande sau să modifice diferite aspecte constructive, precum culorile caroseriei sau detalii de interior, înainte ca acestea să fie livrate. Cele 20 de tramvaie noi le vor înlocui pe altele 34 vechi, care vor fi scoase din uz și relocate într-un depou special.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.