Președintele: Îmi doresc ca primarii să fie aleși în două tururi

0

Președintele Klaus Iohannis afirmă și el că își dorește ca primarii să fie aleși în două tururi de scrutin și că, dacă proiectele de lege aflate în Parlament nu vor trece, atunci asumarea răspunderii de către Guvern va fi „o abordare rezonabilă”.

„Eu îmi doresc ca primarii să fie aleși în două tururi. Îmi doresc un parteneriat între administrația centrală, prin guvern, și administrația locală prin primari. Trebuie să revenim la alegerea primarilor în două tururi. Dacă inițivele legislative din Parlament nu se realizează, cred că ar fi o abordare rezonabilă să se meargă cu angajarea răspunderii în Parlament”, a declarat președintele.

Vă reamintim că astăzi, 9 decembrie 2019, vicepremierul, Raluca Turcan a declarat în cadrul unei conferințe că dacă proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin nu va trece în Parlament, atunci Guvernul PNL va lua alte măsuri, asta după ce atât UDMR cât și PSD au declarat că nu exclud o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Ludovic  Orban.

„Opțiunea depunerii moțiunii depunerii de cenzură există în orice moment. Să nu uităm că asumarea răspunderii Guvernului presupune punerea mandatului pe masă și latitudinea partenerilor parlamentari de a depune moțiune. Dacă Parlamentul, prin noua majoritate, nu susține proiectele prioritare ale PNL, evident că evaluăm din nou asumarea răspunderii pe proeictele de lege rămase restante, și dacă ajungem la moțiune, atunci, va fi totul sau nimic, ne urmărim proiectele sau moțiunea de cenzură va avea succes. Eu cred într-un succes al proiectelor fundamentale și așteptate de români”, a declarat Raluca Turcan, la finalul BEX al PNL de luni.

Raluca Turcan a mai adăugat că privitor la acest subiect PNL a fost și rămâne consecvent.

„În privința alegerilor în două tururi, PNL rămâne consecvent. Avem acest proiect de lege depus în două variante, în Parlament, și-l vom susține în Parlament. Evident, dacă Parlamentul, cu majoritatea nou creată nu reușește să avanseze în privința acestui proiect de lege, vom lua și alte măsuri”, a explicat Raluca Turcan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.