Filarmonica Dinu Lipatti Satu Mare are un nou director. Pistuka Emőke Kovács a vorbit despre planurile sale pentru instituție din postura de director

0

Consiliul Județean Satu Mare a organizat astăzi o conferință de presă în care a prezentat oficial noul director al Filarmonicii Dinu Lipatti Satu Mare, cel care va ocupa locul lăsat vacant de fostul director al Filamonicii, Fatyol Rudolf, care a încetat din viața în urmă cu câteva luni.

Noul director al Filarmonicii Dinu Lipatti, Kovács-Pistuka Emőke a prezentate proiectele de viitor și își cum își propune să managerieze filarmonica.

Emoke Kovacs a declarat în cadrul conferinței avută la Filarmonica Dinu Lipatti că își dorește ca instituția să fie promovată mai mult și cu ajutorul presei locală, își dorește un site mai performant și cât mai vizibil pentru toată lumea, ba chiar să formeze un brand.

”Putem să ne lăudăm cu orchestra noastră care are o calitate superioară în toată România. Este un operator mare de cultură și în zona aceasta și în toată regiunea. Nu există nici în Maramureș, nici în Bistrița, nici în Sălaj, deci putem să ducem chiar numele de „Orchestra Simfonică din Satu Mare” și în alte județe”, a spus Emoke Kovacs.

De asemenea, aceasta mai declarat că și-a propus creșterea nivelului și aducerea artiștilor naționali și internaționali,  a dirijorilor pe scena Filarmonicii, dar și să atragă tineri care să facă parte din orchestră.

Totodată, noul director dorește ca Filarmonica să participe la cât mai multe festivaluri în care să reprezinte județul Satu Mare, dar și să intre în circuitul de concerte educative pentru copii.

Pistuka Emőke Kovacs, activează în cadrul Filarmonicii „Dinu Lipatti” din anul 2002, în calitate de artist instrumentist-vioară, fiind șef partidă vioara I. Tododată, este profesor asociat de vioară și muzică de cameră la Liceul de Arte “Aurel Popp” Satu Mare, iar de-a lungul carierei a mai activat ca profesor și instrumentist la Opera Maghiară de Stat Cluj-Napoca, Liceul de Muzică “Sigismund Toduță” Cluj-Napoca, Escuela Superior de Artes Yucatan, Merida-Mexic și Orquesta Sinfonica de Yucatan, Merida-Mexic. Are, de asemenea, numeroase participări la cursuri de măiestrie în Ungaria, Germania și România, colaborări cu orchestre din țară și străinătate și este membră a orchestrelor de cameră “Consonantia” și “Diletto muzicale”, a cvartetului “FourEver” și a trio-ului “Quasi Cosi”.

Aceasta a obținut  cel mai mare punctaj dintre cei 4 aspiranți la funcția de manager al Filarmonicii “Dinu Lipatti” Satu Mare.
În urma desfășurării celor două etape ale concursului de proiecte de management – analiza proiectelor de management, respectiv susținerea proiectelor de management, cei 4 candidați au întrunit următoarele punctaje: Kovács-Pistuka Emőke – 9,20 puncte, Boca Ioan – 8,15 puncte, Pitic Ioan Claudiu -7,88 puncte, Boroș Marius Cristian – 7,40 puncte.
Din Comisia de concurs au făcut parte președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, în calitate de președinte al Comisiei de concurs, respectiv Meleg Vilmos Tibor și Foica Vasile, reprezentanți ai Filarmonicii de Stat Oradea, potrivit Consiliului Județean Satu Mare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.