Când va fi numit în funcție noul Prefect al județului Satu Mare

0

Guvernul PNL a aprobat, în şedinţa de marţi, 10 decembrie, proiectul de hotărâre privind schimbarea din funcţie a prefecţilor din mai multe judeţe, printre care și Satu Mare, bineînțeles.

Guvernul a decis schimbarea prefecţilor din 28 de județe, printre care, bineînțeles, și Satu Mare. Astfel, prefecții din județe precum Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Cluj, Constanţa, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vrancea, Bucureşti, Ialomiţa, vor fi înlocuiți.

Județul Satu Mare însă, nu se află printre județele în care a fost numit un prefect de către premierul Ludovic Orban. Executivul a aprobat numirea următorilor unor prefecţi pentru județul Alba, Arad, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Neamţ, Teleorman, Vaslui și Vrancea, mai puțin în câteva județe, printre care și Satu Mare.

Radu Bud, care a mai ocupat această funcție în trecut, este favorit, însă decizia o va lua premierul Ludovic Orban. Între premier și  PNL Satu Mare va exista o consultare pe această temă, urmând ca săptămâna viitoare să fie numit un nou prefect, din partea PNL, în conducerea de la Satu Mare, potrivit unor surse. Aceleași surse spun că prefectul trebuie să îndeplinească anumite condiții, iar această numire depinde strict de premierul Orban.

Odată cu schimbarea prefecților în peste 20 de județe din țară, s-a confirmat că subprefectul Altffater Tamas va rămâne în funcția de subprefect, asta după ce s-a făcut publică și lista subprefecților care vor fi schimbați: din Alba, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Dolj, Gorj, Giurgiu, Iaşi, Suceava, Teleorman, Timiş, Vaslui, dar nu și Satu Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.