Senatul a respins proiectul de lege al USR pentru desființarea Secţiei Speciale

0

PSD a respins, astăzi, în Senat, proiectul USR de desființare a Secției speciale pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. Au fost 43 de voturi pentru respingerea inițiative legislative, 27 de voturi „pentru” adoptare și trei abțineri.

Pe 27 noiembrie, proiectul inițiat de deputații și senatorii USR a trecut tacit de Camera Deputaților, prin depășirea termenului pentru dezbatere și vot final.

Decizia de miercuri a fost luată de Senat, în calitate de for decizional.

USR susține că motivele inițierii acestui proiect se referă la „inexistența unor motive care să justifice înființarea acesteia, la impactul generat asupra independenței judecătorilor și procurorilor, precum și asupra încrederii cetățenilor în sistemul de justiție penală și, în general, asupra justiției din România”.

”Secția specială este o anomalie apărută la ordinul lui Dragnea. Scopul său este intimidarea magistraților, având grave consecințe asupra independenței sistemului judiciar și luptei împotriva corupției. Desființarea sa este necesară!

Organismele europene precum GRECO și Comisia de la Veneția au semnalat că înființarea secției va afecta funcționarea sistemului de justiției, iar mii de judecători și procurorii români au cerut în repetate rânduri desființarea sa.

Votul de astăzi arată, încă o dată, cât de necesară este organizarea alegerilor anticipate pentru a scăpa de majoritatea toxică PSD. Tot astăzi, PSD a votat împotriva proiectului de lege care dădea posibilitatea Guvernului să emită OUG-uri în timpul vacanței parlamentare”, a scris USR pe Facebook imediat după decizie.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis a declarat că nu înțelege rolul acestei Secții inventate de PSD, în timpul campaniei din cel de-al doilea tur al prezidențialelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.