Doi sătmăreni pleacă în Siberia, cel mai friguros loc din lume, în expediție, cu o Dacia Duster

0

Doi sătmăreni pleacă în Siberia cu o Dacia Duster, iar expediția cuplului Kinga și Attila Bertici începe astăzi, 12 decembrie, din fața fast-food-ului Gemelli.

După cum au anunțat în urmă cu mai multe săptămâni, destinația celor doi este Oimiakon, satul considerat polul frigului mondial.

În satul Oimiakon, recordul de temperaturi negative este de -71 de grade Celsius, înregistrat în 1926. Cei doi vor parcurge 25.000 de kilometri în aproximativ 40, la bordul unei Dacia Duster.

Cei doi vor parcurge 2.000 de kilometri din această distanță într-o zonă izolată, extrem de rar circulată, fără semnal la telefon și temperaturi extrem de scăzute. Aici, pe timp de iarnă, maximele nu trec de -50 de grade.

Soții Bertici vor merge un Duster care a fost echipat cu sistem de încălzire auxiliară, o modificare care a costat 2.500 euro, potrivit Promotor.

Atilla Bertici a mai fost în Siberia în toamna anului trecut, alături de fiul său, Norbert, cu o Dacia Logan. Mașina lor s-a defectat, dar au fost ajutați de localnici. Cei doi au condus atunci 29.800 de kilometri în 40 de zile.

Costul noii expediții se ridică la peste 14.000 de euro, iar pentru această aventură, cei doi au beneficiat și de sponsorizări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.