Câinele fenomen Teba, cel care a prins autorul dublei crime de la Bârsău, este cel mai bun câine de urmă din Poliția Română

0

Câinele Teba, cel care a a găsit autorul odioasei crimei a celor două femei din Bârsău de Sus, a devenit vedetă națională. Teba este un ciobănesc german de urmă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

Marți, o femeie de 54 de ani şi alta de 63 au fost găsite decedate în casa care aparţinea femeii de 54 de ani. Așa cum s-a aflat deja, criminalul este recidivist şi eliberat din penitenciar în baza recursului compensatoriu și a intrat în casa unei femei de 54 de ani din Bârsău de Sus cu intenţia de a fura, însă a sfârșit prin a-i curma viața femeii. Scena a fost surprinsă de o vecină, venită în vizită, iar criminalul, Marin P., pentru a-şi acoperi urmele, a omorât-o şi pe aceasta din urmă.

La nici 24 de ore de la monstruoasa crimă, Teba l-a prins pe criminal.

Ciobănescul german este cel mai bun câine din Poliţia Română. Teba este un ciobănesc german în vârstă de 4 ani şi îşi desfăşoară activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

Împreună cu conductorul său, aceasta a primit distincţia de „Cel mai bun cuplu canin” al Poliţiei Române. Inteligent, plin de energie şi cu un miros dezvoltat să prindă orice infractor, Teba a fost pregătit la Centrul Chinologic din Sibiu. Miercuri, 11 decembrie, Teba a ajuns la Bârsău de Sus, alături de conductorul său, Zoltan Bandi, şi agentul de poliţie Sorina Bakos, un alt conductor de câine.

În patru ore, Teba a condus echipele de căutare spre casa criminalului. „La Centrul Chinologic de la Sibiu Teba a fost instruită pentru prelucrare urmă miros uman. În ceea ce priveşte simţul mirosului, sunt foarte importante primele ore de la comiterea infracţiunii. Atunci urmele sunt proaspete şi căţelul reuşeşte să identifice urma”, a spus Sorina Bakos. Teba nu a ajuns la Satu Mare după primele ore şi chiar dacă a făcut acest lucru mai târziu, abilităţile sale extraordinare au reuşit să conducă spre criminal. I s-a dat să miroase o vatră de urmă şi cu botul în pământ, mergând după miros, Teba s-a oprit unde conducea urma, în faţa casei criminalului, potrivit adevărul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.