Păulești, localitatea unde tradiția nu moare. ”Colindăm împreună nașterea pruncului Iisus Hristos”. Primarul a adunat preoți, copii, vârstnici și invitați în același loc

0

Nimic nu e mai frumos în această perioadă în care se apropie cu pași repezi sărbătorilor de iarnă decât spiritul acestor sărbători transmis prin colinde. În comuna Păulești, oamenii încă mai țin la aceste tradiții, chiar dacă treptat, în unele părți ale țării, oamenii au cam lăsat tradițiile la o parte și devin tot mai moderni.

Aici, oamenii iubesc colindul așa cum iubesc nașterea pruncului Iisus Hristos, iar în acest sens, la Păulești a avut loc, ieri, 15 decembrie, evenimentul ”Colindăm împreună nașterea pruncului Iisus Hristos”. Aflat deja la a treia ediție, primarul Zenoviu Bontea și localnicii vor să facă din acest eveniment o tradiție.

”Au fost invitate toate cultele religioase din comună, au fost copiii de la școala generală, atât secția română, cât și secția maghiară și am avut interpreți de la noi din comună care ne-au colindat. Sigur că s-a oferit și un ceai cald și un cozonac. A venit moșul, iar copii au primit cadouri de la Moș. Parohiile au venit cu colindătorii lor, oameni simpli. Noi nu am vrut să facem un festival de colinde, să vină cineva din exterior să ne ia bani. Am vrut să colindăm noi, cei din comună, fiecare a venit cu o echipă de colindători și au colindat pe această scenă. Am premiat cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Am avut 5 cupluri care au fost premiate. Pe baza consiliului județean au primit și un premiu în valoare de 500 de lei”, a declarat primarul comunei Păulești, Zenovoiu Bontea.

Primarul a mai spus că locuitorii comunei sunt bucuroși să ia parte la astfel de evenimente, iar anul acesta au fost prezenți în număr și mai mare decât în anii precedenți.

Printre cei care au luat parte la evenimentul de la Păulești s-au numărat și consilierul județean Adrian Cozma și Beniamin Kira, proprietar al unei firme de transport persoane.

Adrian Cozma s-a declarat un admirator al acestor tradiții. ”Mă bucur că am putut participa la un târg de colinde autentic, în care s-a pus accent pe tradiție, pe colindele vechi și de fiecare dată când se organizează astfel de momente am convingerea că cultura noastră și tradiția nu se pierd. După cum puteam observa, localitatea Păulești în ultimii 3 ani, a cunoscut o dezvoltare sub toate aspectele, dar niciun moment autoritatea locală și domnul primar nu au uitat să respecte tradiția și obiceiurile care ne-au consacrat ca și popor român și popor creștin”, a transmis și Adrian Cozma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.