Turda, primul oraș din România cu transport în comun exclusiv electric. Autobuzele au fost achiziționate din fonduri europene

0

Turda a introdus, luni, în circulație 20 de autobuze electrice cumpărate din fonduri europene și a devenit astfel primul oraș din România cu transport în comun exclusiv electric.

A fost înființată și o nouă societate de transport local, Transport Urban Public (TUP, al cărei acționar unic este Consiliul Local).

Cele 20 de autobuze electrice care compun flota noii societăți au fost achiziționate cu fonduri europene și sunt dotate modern, cu camere de supraveghere video, rampe speciale pentru persoanele cu dizabilități, aer condiționat, Wi-fi și sistem de E-Ticketing.

Începând cu anul 2020, se vor introduce cardurile electronice care vor fi distribuite gratuit și vor înlocui vechile abonamente.

Toate autobuzele sunt dotate cu camere de supraveghere video și sistem GPS, astfel încât să fie prevenite și depistate infracțiunile sau distrugerile.

Modernizarea transportului public face parte din proiectele europene finanțate de Uniunea Europeană pe baza Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, cu scopul de a reduce semnificativ poluarea și de a crea un sistem de mobilitate urbană prietenos cu mediul înconjurător.

Proiectele finanțate prevăd, de asemenea, modernizarea completă a arterelor pe care circulă mijloacele de transport în comun (cu piste de biciclete), modernizarea stațiilor și a spațiilor verzi, monitorizare video și implementarea sistemului de Bike Sharing. Valoarea totală a proiectului, pentru cele 4 coridoare de mobilitate urbană, este de 31.355.430,65 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.