Bilanțul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare pe 2019. Când va fi gata construcția corpului nou de clădire

0

La final de an 2019, managerul Spitalului Județean, Adrian Marc, a prezentat bilanțul Spitalului și susține că anul care se apropie de final a fost un an bun, cu destul de multe obiective atinse dintre cele propuse.

Managerul Spitalului Județean spune că partea necunoscută de către pacienți sunt licitațiile care se referă la achiziționarea de produse sau servicii, medicamente, materiale sanitare etc, acolo unde apar întârzieri, iar lumea este nemulțumită invocă „lipsurile din spitale”.

”Licitațiile sunt foarte mari, în ideea în care se cumpără foarte multe produse sau servicii, mă refer aici la medicamente, la materiale sanitare și volumul acesta mare poate duce la întârzieri, mai apar și contestații. Asta a fost prima noastră prioritate”, a declarat Adrian Marc pentru Tv1 Satu Mare.

La nivel de funcționare, managerul spitalului spune că au reușit, comparativ cu alți ani, să asigure ceea ce este necesar.  Pentru partea de dezvoltare, managerul Adrian Marc declară că s-au axat pe infrastructură pentru că Spitalul Județean se confruntă cu o criză acută de spațiu, aceasta fiind o mai veche problemă a spitalului.

”Partea aceasta vrem să o dezvoltăm Mai mult spațiu, mai multă aparatură, alte condiții pentru personalul medical și evident și pentru pacient”, potrivit managerului SJSM.

Adrian Marc, a declarat că pe data de 2 decembrie a fost semnat contractul pentru dotarea Secției de Terapie Intensivă, atât pentru nou născuți, cât și pentru adulți, iar asta se adaugă la realizările din acest an.

În ceea ce privește extinderea Spitalului Județean, managerul spitalului a declarat că este în curs de derulare, iar până în anul 2023 această clădire trebuie finalizată. De asemenea, s-a decis și ce „formă” a avea clădirea, dar și ce secții medicale va cuprinde.

Un proiect european care este în planul Spitalului Județean este axat pe atacul vascular, o problemă cu care se confruntă tot mai mulți oameni și în județul Satu Mare. De asemenea, se dorește extinderea Unității de Primiri Urgențe (UPU) și dotarea cu aparatură a Policlinicii din Tășnad.

Toate proiectele depășesc suma de 20 de milioane de euro. ”Este o investiție de care spitalul și sătmărenii vor beneficia în următorii ani”, declară Adrian Marc, managerul SJSM.

Totodată, Adrian Marc, managerului Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, a afirmat pentru sursa citată, că sunt pe ultima sută de metri pentru a transmite Ministerului Sănătății toate documentele privind aparatura achiziționată. Vă reamintim că în urmă cu câteva luni, pe vremea Guvernului Dăncilă, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că s-a alocat o sume extrem de mare pentru mai multe spitale din subordinea Consiliului Județean, dar acei bani nu sunt folosiți.

De altfel, în urmă cu două săptămâni, Spitalul Orășenesc Negrești, s-a aflat că a pierdut o importantă sumă de bani alocată pentru aparatură, care se întoarce înapoi la minister, dar nu se cunosc deocamdată motivele.

Managerul a mai spus că și atragerea de medici rămâne o prioritate pentru spitalul Județean Satu Mare, la Urgențe fiind lipsă de personal medical în acest moment.

La capitolul „dezamăgiri”, așa cum au fost numite chiar de managerul, Adrian Marc a declarat:  ”E păcat că s-au pierdut niște linii de start, ca să zic așa. Probabil cei care au beneficiat de servicii de sănătate în alte județe sau în clinici universitare au acest factor de comparație și spun că acolo infrastructura a luat-o înainte sau noi suntem mai rămași în urmă. Important este să mergem înainte și vă dezvoltăm ceea ce este de dezvoltat”, a declarat managerul Adrian Marc.

Sursa: Tv1 Satu Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.