Guvernul Ludovic Orban l-a demis pe cel mai bine plătit bugetar din România. Câștiga mai bine decât Donald Trump

0

Guvernul Ludovic Orban l-a demis pe cel mai bine plătit bugetar din România. Ministrul Educaţiei, împreună cu ministrul Mediului au anunţat ȋntr-o conferinţă de presă că l-au demis pe bugetarul cu cel mai mare salariu din România. Bugetarul care a ascuns cifrele dezastrului: 38,6 milioane de metri cubi de lemn se taie anual din România.

Ovidiu Badea a fost Directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea” (INCDS) și avea un salariu de 35.000 de euro pe lună.

„Motivul acestei întâlniri îl reprezintă decizia pe care am luat-o referitoare la încetarea delegării atribuțiilor de director general la Insititutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Silvicultură, este vorba despre domnul Ovidiu Badea. Am luat această decizie în urma numeroaselor petiții pe care le-am primit la Ministerul Educației și Cercetării, dar și din cauza unor semnale pe care le-am primit din partea presei. Totodată, această decizie s-a concretizat în urma controlului pe care l-am dispus, la Institut, și în urma constatărilor Corpului de Control”, a anunțat Monica Anisie.

Potrivit ministrului Educației, s-a constatat că Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Silvicultură a înregistrat o pierdere de 5,9 milioane lei. Interimatul va fi preluat de Ștefan Neagu.

„Totodată, cu toții am aflat de celebra cifră de 38, 6 milioane de metri cubi de lemn recoltat anual din pădurile României, cu 20 de milioane de metri mai mult decât datele pe care le avem de la INS. Consider că este inadmisibil că la mai bine de un an de la terminarea inventarului forestier național ciclul 2, Institutul de Cercetare și Dezvoltare în Silvicultură să nu poată să avizeze o valoare finală a volumului de lemn recoltat din pădurile României” a mai spus Anisie.

Ovidiu Badea câștiga mai mult decât Donald Trump

Ovidiu Badea, directorul general al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”, încasa pentru anul 2019 suma de 1,94 milioane lei pentru poziția pe care o ocupa, potrivit Ordinului nr. 337 din 23 mai 2019, potrivit Ziarul Financiar.

Spre exemplu, Președintele american Donald Trump câștigă 400.000 de dolari pe an, adică 1,6 milioane de lei pe an, mai puțin decât bugetarul Ovidiu Badea.

Mai mult, potrivit declarației de avere a președintelui Klaus Iohannis, acesta încasează un salariu de 133.879 lei pe an. Prin urmare, directorul Institutului „Marin Drăcea” câștigă de zece ori mai mult decât președintele României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.