Acțiune caritabilă. Bibliotecarii sătmăreni oferă cadouri copiilor aflați în dificultate

Biblioteca Județeană Satu Mare și Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – Filiala Satu Mare, organizează luni, 23 decembrie, de la ora 09 30, la Biblioteca „Nae Antonescu” din comuna Terebești, acțiunea caritabilă „Moș Crăciun, darnic și bun, ajunge la toți copiii”.
Sub genericul „Colindul bibliotecii”, seria activităților de acest gen, întreprinse de bibliotecarii sătmăreni, a început în anul 2015, reușind să aducă, în pragul Crăciunului, un strop de bucurie persoanelor aflate în dificultate.
De această dată, organizatorii au decis să-și îndrepte atenția spre localitatea Terebești pentru că aici au identificat, prin mijlocirea bibliotecarei Monica Czegenyi, o numeroasă comunitate de copii nevoiași, însă dornici de a
învăța și experimenta lucruri noi prin intermediul serviciilor oferite de biblioteca publică.
Biblioteca locală din comuna Terebești a aderat la Programul „Biblionet – Lumea în biblioteca mea”, fapt ce i-a facilitat bibliotecarei Monica Czegenyi posibilitatea de a participa la numeroase cursuri de formare profesională.
Rezultatul participării la aceste cursuri s-a materializat în livrarea de ateliere de storytelling și cursuri de alfabetizare pentru diferite categorii de public, prin metode de educație non formală. Astfel, Biblioteca „Nae Antonecu” din comuna Terebești a devenit un adevărat centru cultural, social, de informare și de învățare pe tot parcursul vieții pentru foarte mulți membri din comunitate, în special pentru copiii și tinerii proveniți din medii sociale defavorizate.

Recommended For You

About the Author: REDACTIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *