Boicotul consilierilor scandalagii de la Călinești Oaș continuă. Instanța le-a respins mai multe cereri de anulare a unor Hotărâri

1

Boicotul consilierilor PSD-ALDE, sprijinit de viceprimarul comunei Cordoș Nelu (PNL), continuă la Călinești Oaș. Prezenți mai mulți ca de obicei, consilierii nu au aprobat nici astăzi proiectele de pe ordinea de zi și rectificarea bugetară, ședința de astăzi fiind ultima din acest an 2019.

În cadru ședinței locale din localitatea Călinești Oaș, aleșii locali au găsit un nou motiv de dispută, cu scopul de a bloca în continuare proiectele primăriei conduse de primarul Dinu Birtoc.

De această dată, consilierii s-au certat pe motivul că primarul a achiziționat material antiderapant mai scump decât oferta găsită de ei, ofertă pe care au prezentat-o în cadrul ședinței de astăzi, 19 decembrie 2019, după ce primarul nu a achiziționat deja … de sare în urmă cu o lună.

Primarul Dinu Birtoc a mărturisit că nu a așteptat ca zăpada să-i ia prin surprindere, iar primăria s-a pregătit din timp de iarnă, încă din luna noiembrie. De asemenea, el a declarat că a făcut cea mai ieftină achiziție existentă la momentul respectiv.

Consilierul Țăran, din partea grupul ALDE, a prezentat o ofertă mai bună din punct de vedere al costurilor pentru achiziționarea de material antiderapant, însă, a făcut-o la mai bine de o lună după ce materialul a fost achiziționat de primar. Interesant este că, deși sarea a fost adusă la primărie, consilierii ”nu știau” de existența ei, așa că și-au permis să vină cu o ofertă mai bună zic ei și îl acuză pe primar că a cheltuit mai mulți bani pe achiziția făcută de el, decât l-ar fi costat oferta firmei găsite de el.

Consilierii locali au pierdut mai multe procese prin care atacă proiectele de hotărâre propuse de primar în mai multe ședințe. Instituția Prefectului este cea care verifică legalitatea hotărârilor. Consilierii locali din Călinești Oaș au depus mai multe cereri la Prefectură pentru a se verifica legalitatea hotărârilor și se așteptau, având în Satu Mare la acel moment un prefect din PSD, ca aceste verificări făcute de Comisia Juridică să-i favorizeze pe ei. Surpriză însă, anularea actelor administrative, cerute de consilieri Instanței nu este legală, iar în acest sens, aceeași Prefectură i-a înștiințat despre nerespectarea legalității, cu toate astea, aleșii locali au mers mai departe, în Instanță.

Instanței Tribunalului Satu Mare a decis că hotărârile consilierilor locali Călinești Oaș nu sunt legale. Până acum, le-au fost respinse 6. Despre trei dintre ele au aflat chiar în ședința de astăzi a Consiliului Local. Acesta a fost un alt motiv de dispută.

În lipsa viceprimarului Cordoș, cel care și-a motivat absența de la locul de muncă (Primărie), aflat în concediu medical, secretara primăriei a fost cea care a preluat actele trimise de Instanță, lucru care i-a înfuriat pe aleșii locali.

Primarul Dinu Birtoc pune la îndoială motivul pentru care viceprimarul Nelu Cordoș nu s-a prezentat la Primărie., și anume: probleme de sănătate. Acesta afirmă că viceprimarul nu a fost bolnav, ci a în tot acest timp a muncit la propria afacere, în timpul în care, scrie în adeverință, s-ar fi aflat în concediu medical.

La finalul ședinței cu scântei, consilierii locali, după ce l-au jignit pe primar și au scos-o afară pe secretară, au decis să amâne rectificarea bugetului, aflat pe ordinea de zi, precum și alte câteva proiecte de hotărâre.

Deciziile Instanței…

De asemenea, viceprimarul Nelu Cordoș, și-a depus adeverințe medicale prin care își motivează absența de la muncă.

Ultima parte a ședinței poate fi urmărită aici…

Ședința Consiliu Local, Călinești Oaș

Publicată de Sătmăreanul.ro pe Joi, 19 decembrie 2019

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.