Depuneri de coroane la mormintele eroilor Revoluției din decembrie 1989, în județ

0

Astăzi, 19 decembrie 2019, au avut loc depuneri de coroane pentru a cinsti memoria eroilor revoluţiei la mormintele lor din în localitățile Călineşti-Oaş, Bercu (Lazuri) şi Gherţa-Mică.

Consiliul Județean Satu Mare i-a omagiat astăzi pe doi dintre sătmărenii care, în urmă cu 3 decenii, s-au sacrificat în numele valorilor care guvernează societatea de astăzi.

Vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Ioan Rus, a depus câte o coroană de flori în localitățile Călinești-Oaș și Gherța Mică, la mormintele eroilor Ioan Marinel Ciul și Grigore Zimbru.

Evenimentele de comemorare a eroilor sătmăreni, secerați de gloanțe la Revoluția din Decembrie 1989, vor continua duminică, 22 decembrie, cu slujbe de pomenire și depuneri de coroane la mormintele eroilor din municipiul Satu Mare, la Cimitirele Eroilor, Rodnei și Amațiului, precum și la placa comemorativă de pe Palatul Administrativ.

De asemenea, va fi dezvelit și sfințit “Monumentul Rezistenței Anticomuniste” din Piața 25 Octombrie, iar în holul Consiliului Județean va avea loc o expoziție foto-documentară “Revoluția din Decembrie 1989. Satu Mare în imagini”, acordarea de medalii și diplome aniversare revoluționarilor sătmăreni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.