Deputatul Ioana Bran îi critică pagina sa pe cei care nu au votat dublarea alocațiilor pentru copii, după ce au fost deja dublate

0

După ce alocațiile au fost dublate de curând, la inițiativa deputatului Robert Sighiartău (PNL) de la începutul anului, Această mărire făcând parte, de fapt, din programul de guvernare al PSD, ieri, urmând aceeași ”rețetă” ca și PNL, deputatul PSD Daniel Suciu a susţinut în plenul Camerei, dublarea alocaţiilor pentru copii, considerând că şi Guvernul PNL trebuie să facă acelaşi lucru ca şi Executivul social-democrat.

Practic, aceasta este o dublare a dublării alocațiilor. Ea a crescut la 150 de lei inițial, iar acum s-a dublat, ajungând la 300 de lei.

Reprezentatul liberalilor Dan Vîlceanu a arătat că PSD doreşte de fapt “dublarea dublării” acestor indemnizaţii, fără să indice sursa de finanţare.

PNL s-a abținut de la dublarea dublării alocațiilor, lucru taxat de deputatul PSD, Ioana Bran, pe pagina de Facebook.

”Am adoptat azi în Camera Deputaților proiectul de lege inițiat de PSD privind dublarea alocațiilor de stat pentru copii!

Alocația va fi de 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani. Copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani vor avea o alocație de 300 lei. Copiii cu handicap vor avea o alocație de 600 lei până la 18 ani.

În cel mai rușinos mod cu putință, deputații liberali și cei ai PMP și-au scos cartelele de vot din aparate și au apărut absenți, așa cum vedeți într-una din fotografii! După ce liberalii au făcut tot ce le-a stat în putință să își aroge ultima creștere a alocațiilor pentru copii, acum s-au ascuns sub bănci…

Proiectul a fost aprobat cu 179 de voturi și legea va merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis. Sper din tot sufletul să nu găsească niciun pretext să refuze, iar de la 1 ianuarie noile alocații să intre în plată!”, a scris sătmăreanca Ioana Bran.

De altfel, premierul Ludovic Orban a declarat că această măsura va avea un impact bugetar de aproximativ șase miliarde de lei, sumă de care Guvernul nu dispune acum, punct de vedere susţinut şi de Ministerul Muncii.

Liberalii spuneau că nu resping ideea dublării alocaţiilor, dar subliniau că această măsură trebuie să mai aştepte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.