Guvernul a alocat 5,9 milioane de lei mai multor primării din județ, anunță PNL Satu Mare

0

Astăzi, la sediul PNL Satu Mare a avut loc o conferință de presă a cărei protagoniști au fost președintele PNL Satu Mare și viceprimar al municipiului Satu Mare, Adrian Albu, vicepreședintele Consiliului Județean Ioan Rus și deputatul Romeo Nicoară. Guvernul Ludovic Orban oferă primăriilor din țară aproximativ 475 de milioane de lei.

În județul Satu Mare, 5,9 milioane de lei se vor împărți la 35 de localități din județul Satu Mare. În felul acesta, se vor putea achita salarii, asistența socială, facturi și diverse alte cheltuieli vor putea și acum achitate, acolo unde banii nu ajung.
Printre localitățile care primesc sumele solicitate sunt: municipiul Carei, Ardud, Negrești Oaș, Andrid, Apa, Beltiug, Bixad, Bogdand, Călinești Oaș, Cămărzana, Căpleni, Căuaș, Cehal, Certeze, Ciumești, Doba, Hodod, Micula, Odoreu, Orașu Nou, Păulești, Pir, Pișcolt, Pomi, Santău, Săcășeni, Socond, Supur, Tarna Mare, Terebești, Tiream, Târșolț, Turț, Vama și Viile Satu Mare.

Unul dintre subiectele abordate și pe care au vrut să le aducă la cunoștința opiniei publice este legat de bugetul de stat, care va fi prezentat săptămâna viitoare în Parlament.

Au fost prezentate sumele alocate comunelor din județul Satu Mare, print-o Hotărâre de Guvern. Desigur, toate primăriile din țară au primit bani de la Guvern, nu doar cele din județul Satu Mare.

Președintele PNL Satu Mare, Adrian Albu, a menționat că bugetul i se pare unul realist și nu așa ca cele din ultimii 3, 4 ani. Bugetul este bazat pe cifre reale, spune Albu.

”În cursul anul 2019, datoria publică a crescut cu aproape 9 miliarde de lei, în principal datorită necesității necesității bugetului de finanțare. Trebuie să spun răspicat, Guvernul Orban a vrut să scoată la iveală toate păcatele acestui buget care sunt în curs, a dorit să facă în cât mai multe domenii curățenie, adică să facă toate plățile necesare. Deficitul bugetar pe care îl preliminează pentru anul 2020 este de 3,59. Se vor respecta toate angajamentele. Bugetul de bazează pe o creștere economică de 4,1 %, în scădere de la de la 5% și se mizează pe o rată a inflației de 3,1 %”, a declarat Albu.

Sumele din TVA care vor fi acordate pentru finanțarea cheltuielilor sociale ale localităților va fi în creștere cu 2,7 miliarde de lei. Prin acest buget, PNL spune că încearcă să repare o nedreptate comisă de fostul Guvern Dăncilă, la adresa tuturor autorităților locale, inclusiv a celor PSD.

De asemenea, vicepreședintele CJ, Ioan Rus a precizat că suma de 12 milioane retrasă în august de către guvernul Dăncilă, pentru achiziționarea unui nou sediu al Bibliotecii Județene au fost înapoiată Consiliului Județean de către actualul Guvern.

De asemenea, Ioan Rus a spus că plățile către toți constructorii care au executat lucrări pe PNDL, în județul Satu Mare, au fost achitate. 1,8 miliarde au fost alocate la nivel național pentru achitarea acestor facturi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.