Autogenn, sancționată contravențional pentru transport de călători în picioare, de la Oradea la Satu Mare

0

Protecția Consumatorului Bihor și Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) au sancționat contravențional operatorul de transport orădean Autogenn, filială a CDI Transport, după ce au fost sesizate de un Sătmărean, în legătură cu faptul că pe microbusele acestei companii se circulă, în mod regulat, cu călători în picioare, pe rutele Oradea-Satu Mare- Baia Mare.

Conform celor precizate de acesta pe pagina pe care o administrează, acesta susține că cel care se ocupă de vânzarea biletelor fără loc pe microbusele CDI- Autogenn este un dispecer din Oradea, care nici măcar nu este angajatul transportatorului.

În momentul în care l-a confruntat pe dispecer, acesta a avut izbucniri violente și i-a interzis să mai circule pe vreuna dintre cursele Autogenn.

Iată un crâmpei al dialogului dintre Sătmărean si dispecer Autogenn (”dispecerul Claudiu”):

”Dispecerul Claudiu” este tolerat de Autogenn-CDI să vândă bilete în picioare pe cursa Oradea-Satu Mare

Dispecerul Claudiu: ”Nu mergi nici cu mașina asta!”, i-a transmis dispecerul călătorului, care a refuzat să cumpere bilet în picioare.

Călător Sătmărean: ”Dar de ce să nu merg?”

Dispecerul Claudiu: ”Îți spun eu că nu mergi nici cu mașina asta!”

Călător Sătmărean: ”Cumpăr bilet…ce? Nu-i la liber?!”

Dispecerul Claudiu: ”Ți-am spus de când ai venit la ușă, nu am bilet decât în picioare. Nu mergi nici cu mașina asta, îți spun io!”(deși erau bilete disponibile)

Călător Sătmărean: ”Cum te numești dumneata?”

Dispecerul Claudiu: ”Eu sunt șeful aicea și nu mergi nici cu mașina asta!”, a răcnit ”dispecerul”

Călător Sătmărean: ”Ești de la firma Autogenn, da?”

Dispecerul Claudiu: ”Da, de la Autogenn! Am dreptul să-mi selectez clienții!”.

 

Sătmăreanul a filmat tot cu camera ascunsă, transmițând informațiile instituțiilor statului.

Trei dintre instituții au sancționat contravențional transportatorul CDI-Autogenn…

Este vorba de următoarele instituții:

Protecția Consumatorului Bihor

Inspectoratul de stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR)…

 

Si Poliția Maramureș…

 

Poliția Satu Mare și Poliția Bihor par să fi fost ”blat” cu cei de la Autogenn… Domniile-lor nu au reușit să identifice nicio neregulă. Probabil de la Oradea la Satu Mare, problemele se remediau, pentru ca, iarăși, până la Baia Mare să dea în clocot…!:)

 

De asemenea, cei de la CDI, sediul central din București, deși au evaluat cele reclamate, nu au putut identifica vinovați și nici nu s-au lămurit ce măsuri pot lua pentru a remedia faptul că un dispecer vinde, in numele domniilor-lor, întocmai ca un samsar, bilete în picioare călătorilor, fapt pe care autoritățile statului nu-l consideră legal…

Apreciaza comisia ca un subiect de analiza mult mai complex este cel privind atributiile dispecerului si posibilitatea acestuia de a impune o anumita conduita soferilor. In speta, dispecerul implicat in evenimentul din data de 14.09.2019 nu este salariatul companiei CDI astfel incat Comisia nu are autoritate asupra acestuia iar Administratorul societatii nu are prerogativa disciplinara asupra lui. Se propune de catre Comisie necesitatea elaborarii unor reguli  privind colaborarea intre dispeceri precum si scoaterea soferilor din subordinea dispecerilor, urmand a se reglementa atributii distincte pentru fiecare dintre acestia si modalitatile de colabora  dintre ei”, se arată în raportul ticluit de reprezentanții CDI Transport.

Surprinzător este că, deși CDI tolerează faptul că dispecerul face vânzări de bilete, în stilul unui samsar, nu poate preciza numele complet al acestui domn.

 

Extras din document oficial de la nivelul CDI București, legat de acest caz

 

În concluzie, Sătmăreni, călătoriți fără frică: puteți cumpăra bilete pentru locuri ”în picioare” pe microbusele Autogenn, de la un dispecer-samsar tolerat de transportator – numele său este ”dispecerul Claudiu”.

Dacă se întâmplă ceva, de exemplu vreun accident, în timp ce călătoriți în picioare, contra-cost, după cum se vede în cele de mai sus, nimeni nu poate fi tras la răspundere…

 

 

 

Toate detaliile, aici

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.