Ziua Victoriei Revoluției Române din Decembrie 1989. „Monumentului Rezistenței Anticomuniste” a fost dezvelit

0

Ziua Victoriei Revoluției Române din Decembrie 1989 a fost marcată astăzi, 22 decembrie, la Satu Mare.

Programul manifestărilor dedicate „Zilei Victoriei Revoluției Române din Decembrie 1989”a început la ora 09.00 cu gardă de onoare, slujbe de pomenire și depuneri de coroane la mormintele eroilor din municipiul Satu Mare, la Cimitirele Eroilor, Rodnei și Amațiului.

De la ora 12:45 au avut loc depuneri de coroane de flori la Placa comemorativă de pe Palatul Administrativ, în Piața 25 Octombrie din municipiu.

Ceremonial militar și religios de dezvelire şi sfinţire a „Monumentului Rezistenței Anticomuniste”, gardă de onoare, slujbă de pomenire a eroilor și depuneri de coroane a avut loc de la orele 13:00.

În debutul manifestărilor de astăzi, dedicate Zilei Victoriei Revoluției Române din Decembrie 1989, prefectul județului Satu Mare, domnul Radu Bud a salutat Garda de onoare iar după slujba de pomenire a depus o coroană de flori în memoria martirilor neamului românesc la Cimitirul Eroilor din municipiul Satu Mare.

De asemenea, s-au depus coroane din partea Consiliului Județean Satu Mare și a primăriei municipiului Satu Mare. 

“Avem atât datoria, cât și responsabilitatea față de sacrificiul eroilor Revoluției Române de la 1989 să apărăm drepturile, libertățile și valorile pentru care ei au luptat și să nu permitem niciunei puteri politice să mai acționeze împotriva cetățenilor. Iar pilda cea mai puternică a istoriei recente este că democrația, libertățile și dreptul fiecărui român la o viață prosperă trebuie apărate zi de zi, cu fermitate, pentru a ne asigura că represiunea și crimele împotriva propriului popor nu vor mai avea loc niciodată” – Ludovic Orban, prim-ministrul Guvernului.

Prefectu județului Satu Mare, Radu Bud, a salutat Garda de Onoare

De asemenea, prefectul a transmis mesajul premierului Ludovic Orban cu ocazia Revoluției Române din 1989.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.