După ce au fost retrasă de fostul guvern, suma de 12 milioane de lei pentru achiziționarea sediului Bibliotecii Județeane revine în posesia Consiliului Județean

0

În ultima ședință din 2019, Consiliul Județean Satu Mare a anunțat că nu mai este nevoit să cumpere viitorul sediu al Bibliotecii Județene din bugetul propriu, așa cum au anunțat de curând, după ce fostul guvern PSD a retras suma de 12 milioane, alocată noului sediu. De altfel, banii au fost alocați de Guvernul PSD în luna aprilie, și luată înapoi în luna august.

”A apărut o Hotărâre de Guvern prin care se alocă cele 12 milioane de lei care au dispărut misterios în august, acum revin prin Hotărâre de Guvern și vom putea continua procedura de achiziție a Bibliotecii Județene”, a declarat șeful CJ, Pataki Csaba.

Consilierii județeni au aprobat astăzi rectificarea bugetului general consolidat al Judeţului Satu Mare pe anul 2019, ca urmare a realocării, prin hotărâre de Guvern, la sfârșitul săptămânii trecute, a sumei de 12 milioane de lei pentru achiziția unui imobil.

Inițial, această sumă a fost alocată județului Satu Mare la începutul anului 2019 e către Guvernul Dăncilă, însă, în luna august executivul a retras sprijinul financiar asigurat prin bugetul de stat.

Actualul guvern a dat înapoi Consiliului Județean suma de 12 milioane milioane pentru a se achiziționa o clădire nouă pentru Biblioteca Județeană Satu Mare.

În ultima ședință a acestui an, consilierii au mai decis repartizarea sumei de 2,5 milioane de lei din fondul de rezervă al judeţului către 28 de comune, pentru asigurarea finanțării unor cheltuieli urgente necesare în anul 2019, a căror efectuare nu poate fi amânată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.